Rendezvényeinken résztvevők véleménye

 

Büszkén mutatjuk meg Neked, hogy mennyi ember szeret minket!

Mi is szeretünk Titeket! :)

 

 

Nagyon fontos lenne, hogy minden kezdő nyelvtanuló ilyen felkészítés után kezdjen neki a nyelv megismerésének. Nekem különösen tetszettek a – láthatóan az előadó saját tapasztalataira épülő – technikák, fogások, amelyek segítenek ébren tartani a nyelvtanulás iránti érdeklődést. Ha 3 évvel ezelőtt eljöttem volna, én is előbbre tartanék!

Palla Anna, Szolnok

 

Úgy gondolom, mindenképp érdemes eljönni az előadásra. Én személy szerint rengeteget küszködtem az angol szavak megtanulásával, és emiatt már kedvem sem volt néha tanulni. Elvesztettem a motivációmat. De itt több olyan jó ötletet is kaptam, amivel már könnyebb lesz, és nem kell a könyv fölött görnyednem órákat. Mindenkinek ajánlom ezt az előadást, mert fontos, hogy az angoltanulás öröm legyen és ne szenvedés.

Rákosi Tímea, Nagykovácsi

 

A tanulástechnika nagyon sok tanítványomnak problémát jelent. Ezt az előadást Nulladik angol-tanfolyami óraként kötelezővé tenném. Régi hiányt pótol a nyelvtanulás és tanítás területén

Csányi Zsuzsanna, Budapest XI. kerület

 

Kedves Nyelvtanuló!
Ha olyan angoltanárod volt, aki visszafejlesztette az önbizalmad, akkor itt a helyed! Olyan tippeket fogsz hallani, amelyek megvalósíthatók, és ráadásul nem neked kell törnöd magad, hogy kitaláld őket. Egyszerűen rácsodálkozol: "jé, de jó ötlet! – ezt én is kipróbálom!"

Kokas Gabriella, Mesztegnyő

 

Az előadást nyelvtanárként és nyelvtanulóként hallgattam meg, és mindkét „szerephez” hasznos ötletekkel gazdagodtam. Tanárként megerősítést kaptam néhány, diákoknak adott tanácsaimat illetően, ugyanakkor olyan kérdésekre is kaptam választ, melyekre eddig nem tudtam felelni. Nyelvtanulóként az előadás maga motiváló hatással volt rám, ezért nem is írok többet , rohanok haza tanulni! Köszönöm a lehetőséget!

Becskei Zsuzsa, Szigetszentmiklós

 

Feltétlen jöjjenek el! Idősebb tanuló vagyok, és sokat segített, a tanulás elkezdésében, és az önbizalom megerősítésében. Az előadás után valóban el kell gondolkodni, mert le kell „ülepedni” a hallottaknak. Szinten tartani a folyamatos ismétléssel és a jegyzet többszöri olvasásával lehet! Hálásan köszönöm a lehetőséget!

Szaák Tibor, Tatabánya

 

Először is köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem ezen az előadáson! Előzőleg már részt vettem a "Sikeres tanulás" tréningen is [tanuljtanulni.hu – másik weboldalunk szervezésében – a szerk. megjegyzése], és most sem csalatkoztam! A begyöpösödött oktatási formák miatt igen nehezen tanulok angolul. Ki kell söpörni az agyunkból minden belénk vésődött, megrögzött módszert! Ehhez adott útmutatót ez az előadás – motivációt, trükköket, módszereket! Továbbá bátorítást, hogy érdemes folytatni! Köszönettel: Marcsi

Szabóné Kiss Mária, Budaörs

 

Ha kételkedsz abban, hogy valaha megtanulsz angolul, feltétlenül vegyél részt az előadáson, mert megismerheted a célhoz vezető utat. Mindannyian mások vagyunk, és a sokféle módszer lehetőséget ad arra, hogy mindenki megtalálja a számára leghasználhatóbb, és eredményes nyelvtanulási technikát.

Takács Rita, Dunakeszi

 

Átfogó, tömör, izgalmas előadás. Nem csak az angoltanulásban segít. Roppant lelkesítő. Minden módszer egy helyen. Annak is hasznos, aki tanul, és annak is, aki tanít. Tökéletes!

Vitéz Diána, Budapest XX. kerület

 

Számomra az előadás rendszerezőként és katalizátorként funkcionált egyben. Olyan technikákat hallottam, amelyek több angoltanulási nehézségem leküzdésében alkalmazhatók lesznek, és alkalmazni is fogom őket, mert itt azt is megtanultam, hogyan legyek folyamatosan "mozgásban". Sőt, ezek a technikák nemcsak az angoltanulásban, hanem életem egyéb aspektusainak jobbá tételében is segítségemre lesznek. Ez az előadás valóban befektetés a jövődbe!

Hartmann Edit, Budapest, XIX.

 

Biztos sokan gondolják úgy, hogy már mindent hallottak a tanulásról, de vajon használják is ezt a sok módszertani ismeretet? Ez az előadás jó alkalom arra, hogy ezen elgondolkodj és lendületet ad, hogy neki is kezdj!

Paragi Ferencné, Tököl

 

Az önbizalmam nagyon visszaesett a nyelvtanfolyamon, itt újra erőre kaptam. Nagyon tetszett a biztatás az attitűdváltásra. Sok jó ötletet kaptam. Nagyon tetszett!

Makainé Nyilas Anita, Maglód

 

Sokszor a hozzáállás, a tudatosság és a tervszerűség határozzák meg, hogy valami sikeres lesz-e vagy nem. Itt olyan dolgokat tudhatsz meg, amik nagyban segítenek abban, hogyha már nekiálltál a nyelvtanulásnak, akkor az sikeres is legyen.

Fekete Éva, Budapest, VII.

 

Kedves Angolt Tanulók, Hezitálók!
Feladat Adatbázis előfizetőként és rendszeres hírlevél olvasóként vettem részt az előadáson, ami kellemes környezetben, villámgyorsan telt el, az eleinte szégyenlős, majd egyre aktívabb, érdeklődőbb társaságban. Az előadás több pontja ismerős volt az angolnyelvtanitas.hu olvasójaként, ugyanakkor a tanárnő [ez lennék én? Na, ezért még számolunk! :] és a résztvevők személyes tapasztalatai, történetei színesebbé, kerekebbé tették az eddig tanultakat.

Tóth Ferenc, Keszthely

 

Ha dolgozó nő vagy, gyerekek, család… kevés időd van, akkor próbáld ki!

Wantuchné Dobi Ildikó, Budapest XII. kerület

 

Nagyon hasznos előadás. Rövid idő alatt, viszonylag kis befektetéssel rengeteg információt ad a (nyelv)tanulási technikákról – nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is. Modern, a mai kornak megfelelő eszközöket alkalmaz, és mutat be ahhoz, hogy sikeresen tanuljon egy dolgozó, felnőtt ember. Köszönöm, és mostantól a jelszó: "Just do it!". [az előadáson elhangzott egy technikára utal – szerk. megjegyzése]

Lévainé Kórósi Anita, Kocs

 

Kedves Tudásvágyó!
Ha bizonytalan vagy abban, vajon miért nem megy a fejedbe a szavak tömege, itt lehet, hogy rájössz, milyen más módszer alkalmazásával kellett volna eddig próbálkoznod. Ráadásul számomra itt az élet más területeihez is sok hasznos praktika hangzott el.

Szabóné Burján Krisztina Ágnes, Budapest, XVIII.

 

…itt megtudhatod azokat a titkokat, amelyek nélkül szinte lehetetlen, de ezekkel a módszerekkel könnyíthetsz a nyelvtanulásod minden szintjén!

Eszenyi Mónika, Budapest XIV. kerület

 

Ha idősebb is vagy, nem vagy még olyan öreg, hogy kihagyj az életedből egy olyan lehetőséget, ami újra felébreszti benned a vágyat a tanulás iránt. Igenis érdemes újra megpróbálni, mert az itt hallottak alapján "borítékolhatom", sikeres leszel!

Majorné Fekete Hajnalka, Budapest, III.

 

Nagyon hasznosnak ítélem az előadást, kitűnő ötletek, amikre még sosem gondoltam. Klassz volt, élveztem! Gabi szimpatikus, szuggesztív előadó. Köszönöm!

Szudár Júlia, Budapest III.

 

Gyertek, mert a standard tanulási formától eltérő, a gyakorlatban jobban s eredményesebben alkalmazható praktikákkal ismerkedhettek meg!

Szabó Róbert, Budapest, XI.

 

First of all it's true: sok kicsi sokra megy. Rengeteg ötlet, nem állítom, hogy mindegyik hatalmas, vagy akár bármelyiket önmagában megfogadva sokkal előrébb jutnál, de azt viszont igen, hogyha a kombinációjukat alkalmazod, akkor biztos, hogy kevesebb idő ráfordításával többre jutsz és mindemellett jókedvű, motivált, kíváncsi és lelkes maradsz. Megéri!

Szatmári Tünde, Székesfehérvár

 

 

Gyertek el, mert szerintem hasznos volt. És ezek után sokkal könnyebb lesz az angol tanulás.

Kónya Ádám, Gyula

 

Én nagyon ajánlom [az előadást – a szerk.], mert ugyan én fiatal vagyok, de sokat tanultam az előadás során biztos vagy benne, hogy ezentúl jobban fog menni az angol nyelv tanulása. Köszönöm, hogy itt lehettem.

Kónya Csilla, Gyula

 

Rengeteg használható dolgot, technikát (taktikát) hallottam, olyan dolgok váltak számomra fölöslegessé, amiről azt hittem, hogy nélkülözhetetlen a nyelvtanuláshoz. Eddig még nem tanultam angolt, de már tudom, hogyan álljak neki!

Hetényi Henrietta, Budapest, I.

 

Ha szeretnél elsajátítani számos hétköznapokban jól használható és működő nyelvtanulási technikát, hogy szinte észrevétlenül legyél fluent English, akkor itt a helyed!

Ádám Dóra, Budapest, XI.

 

Barátságos légkörben sok információhoz juthatsz és megtalálhatod a motivációd, amit még nem találtál meg, vagy időközben elvesztettél. Thank you!

Brown Delilah

 

Mindenképpen hasznos az előadás, nemcsak azoknak ajánlom, akik eltökéltek, mert itt bátorítást kapsz, motiválnak, és alig várod már, hogy hazaérj, és nekiugorj rögtön az elhangzottaknak. Szuper volt, most már biztos sikerülni fog a nyelvvizsgám.

Varga Zsuzsanna, Budapest, XVI.

 

Mindazok, akik bármilyen idegen nyelvet szeretnének tanulni, vagy akár tanítani, és nem tudják, hogyan kezdjenek neki, itt a tréningen olyan ötleteket kaphatnak, amikre nem is gondolnának.

Bolla Ramona, Győr

 

 

Kifejezetten a nyelvtanulásra koncentrál. Olyan alapokra hívta fel a figyelmet, amire nem is gondoltam, és a sok apró trükköt, amit már máshol is hallottam összefoglalta, és rendszerbe tette. Bármely szinten alkalmazható. Alig várom, hogy gyakorlativá tegyem ezt az elméleti tudást! :)

Miskei Anikó, Albertirsa

 

Önbizalmat ad az előadás, ami pedig mindennek az alfája és omegája. No meg hitet és reményt, hogy mindig újra lehet kezdeni. Köszönöm!

Dr. Bittó Renáta, Pomáz 

 

A nyelvtudás – főleg az angol – elengedhetetlen Az eddigi módszerek nagy része hasznavehetetlen. Az új idők kihívásai a nyelvtanulásban új szemléletet kívánnak! Ennek meglátásában támogat ez az előadás. Aki nem halad az hátrál! Gyere el! :)

Balogh Balázs, Eger

 

Számomra sok hasznos ötletet nyújtott az előadás. A tanulás hatékonyabb és gyorsabb módszereit ismerhettem meg. Eddig görcsösen tanultam az időhiány miatt, ami a közelgő nyelvvizsgámra nem volt jó hatással, és így a motivációm is csökkent. A tréning után jobban ki fogom használni a holtidőket, és az új módszereket is.

Maráczi Edina, Pécel

 

Sokat időztem nyár folyamán, latolgattam. Most itt vagyok, és időben, és JÓL TETTEM! A most elhangzottak sok életterületen alkalmazható tudáshoz juttattak. Ne állj meg, Just do it! Ja, az előadás érdekes, mi több, időt röptető. Nem akarok elmenni. Mindenkinek ajánlom, mert itt OKOSOK ülnek össze csapatként. Te is okos vagy; találd meg itt magad, játszva tanulsz tanulni.

Dr. Inovayné Linárez, Budapest, XVIII.

 

Sok érdekes és formabontó információt hallottam a nyelvtanulással kapcsolatban. Eddig is sok munkát és időt fordítottam rá, de nem sok eredménnyel, mert megszólalni nem merek. Most ezekkel a technikákkal úgy érzem, sikerülni fog. Köszönöm!

Reich Ágnes, Budapest, XI.

 

Tömör, gyakorlati példákkal és történetekkel színesített előadás. Mindenképpen gyere el, ha gondjaid vannak a nyelvtanulással, és nem tudod, hogyan csináld jól, sőt, jobban. Személyes problémáidra is választ kapsz. Családias hangulat és sok-sok hasznos információ.

Csepregi Annamária, Tiszaújváros 

 

Nagyon sok olyan dologról hallottam, amit már korábban is alkalmaztam, és nem tudtam, miért nem lépek tovább igazán. Az előadás olyan, a gyakorlatban kipróbált és bevált technikákat tanít, amik egyszerűek és életszerűek. Kedvet csinál a nyelvtanuláshoz, és kíváncsivá tesz. Az angol nyelv megtanulható!

Dr. Mosonyi Annamária, Budapest, XIII.

 

És utoljára egy teljes levél Zsuzsától:

Kedves Gabi!
Részt vettem a mai tanfolyamon és csak gratulálni tudok Neked, aki létrehoztad és működteted ezt a programot (és magamnak is, amiért elmentem). Az alapvető indok az volt, hogy bár nagyon hosszú évek óta használom a napi munkámhoz a nyelvnek bizonyos részeit (a kifejezés nem véletlen, hiszen a gazdasági szakmámhoz illesztett, nyelvtanában – általam – leegyszerűsített nyelvről van szó) egyszerűen érzem magamon, hogy ez nagyon kevés nekem, az örökös hiányérzet nem tesz boldoggá. Saját kudarcomnak tartom. Az eredeti szándék, amiért elmentem ma az volt, hogy a diplomámhoz szükséges nyelvvizsga letételéhez szerezzek ösztönzőket (Ugyanis rendkívül "betoji" vagyok, ha valamiről úgy érzem, hogy nem tökéletes a saját mércém szerint, azzal nem szívesen hozakodom elő.) No, erre is tökéletes volt ez a mai nap, ugyanis elmagyaráztam magamnak/megtapasztaltam, hogy rajtam kívül is vannak még versenyzők, akik lehet, hogy ugyanúgy nem tudnak még dolgokat, vagy vétenek hibákat. Az átadott módszerekről: Istenem milyen jó lett volna, ha ezeket a módszereket (vagy az alapokat, amikre ezek az évek során épültek) anno tanították volna nekünk, mondjuk legkésőbb a középiskolában (sajnos nálam ez bő 20 éve volt). Végigharcoltam sokféle iskolát, középfokút, felsőfokút és izzadság és sokszor keserű szájíz árán sikerült a – néha keserves – tapasztalatokból felépíteni valamit, amire ráfogom, hogy egyedi tanulási módszerem. De jó lett volna ezeket anno a közoktatásban megtanulni, mennyi energiát lehetett volna másra fordítani, illetve sok kudarc lett volna elkerülhető. (Lehet, hogy kevésbé lennék"betoji" : -) ). Hosszú lett az üzenet.

Összefoglalva: a mai napot köszönöm, mert:

  • meggyőzött arról, hogy nem egyedüli induló vagyok a kétségek között lévő, de sikert elérni akarók táborában (ezzel azt hiszem némi önbizalmat növeltem)
  • visszaigazolt olyan saját tapasztalatokat, amiket eddig más tanulmányoknál már így-úgy alkalmaztam és segít abban, hogy ezt bármiféle más tanulásra (értsd ezen: önfejlesztésre) is alkalmazni tudjam – immár tudatosan
  • illetve adott egy hihetetlenül erős motivációt: viszonylag korán érkeztem és lassan elkezdett megtelni a terem, majd a tele termen végignéztem és rádöbbentem: Te jó Isten, hiszen nem vagyok egyedül!

Ezek így együtt többet adtak, mint amit a mai naptól reméltem. Olyan "töltetek" ezek, amelyeket legalább egyszer az életében mindenkinek meg kellene tapasztalnia. Nagyon jó egészséget és sok kitartást, siker élményt kívánok Neked és a csapatnak a folytatáshoz!
Üdv, Zsuzsa

 

 

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!