10 dolog, amiben mindenki mástól különbözünk

2017. 08. 21. | Desszert | 4 hozzászólás

Ma a különlegességet ünnepeljük.

Ha már ismersz minket, most nem mondok újat. Ha viszont először találkozol velünk (üdv itt!), vagy még nem ismersz régóta, akkor ez a cikk jó kis kapaszkodó lesz a jövőre nézve.

Ezeket várhatod tőlem, Szalai Gabriellától, és a munkatársaimtól.

 

Együtt az Angolnyelvtanitas.hu

 

1. Itt nem angolt tanulsz, hanem nyelvtanulást, vagyis tanulástechnikát. Kifejezetten angol nyelvtanulóknak valót.

Mindenki más angolt tanít, talán mellékesen ad neked pár általános érvényű tanulási tippet. Én nem tanulási tippeket adok, hanem megtanítom neked, hogyan tanulj angolt. (És aztán más nyelveket is!)

Mert a tanulás a hobbim. Napi szinten, szenvedélybeteg módon űzöm.

2. 12 éve kutatok tanulásmódszertant, és a tudásom érthető, emberi nyelven kapod meg. Ingyen.

Mindenkinek van valami aberrációja, nekem ez. 2005-ben kezdtem el, és előttem ezt senki nem csinálta Magyarországon. Azért olvasgasd a cikkeimet, mert bármely kihívásra, nehézségre, vagy akadályra, amivel a nyelvtanulás során találkozol, kapásból tudok 4-5-6 trükkös megoldást.

Nem azért, mert okosnak születtem, hanem azért, mert több mint egy évtized munkáját fektettem abba, hogy tudjak neked segíteni.

Egy angoltanárnak erre nincs ideje. Ő tanít. Én viszont kutathatok. Ezért is járnak hozzám nemcsak nyelvtanulók, hanem angoltanárok is.

3. A tanulástanítás mellett itt motivációt, inspirációt és bátorítást kapsz.

Erre okom is van: szerintem sokkal több potenciál van benned, mint amit te feltételezel magadról, sőt, még annál is, mint amit a legmerészebb álmaidban elképzeltél. Ezt szeretném veled megértetni.

Moldova György írta le legtalálóbban: "az lenne a legjobb üzlet, ha az embereket annyiért lehetne eladni, amennyit valójában érnek, de annyiért vehetnénk meg őket, amennyire tartják magukat."

Többre vagy képes, mint gondolod. Hihetetlen dolgokra. Az, hogy beszélj angolul, ennek csak egy pirinyó eleme. Vagy inkább: feltétele.

4. A technikákban, amiket itt tanulsz, szokatlan dolgokat találsz – egy csomó szakterületről.

Nincs még egy olyan őrült, aki a fegyveres erők kutatásai alapján segít neked a beszédtől való félelmet leküzdeni, vagy aki az üzleti tudományokat ötvözte a pedagógiával, és így segít neked projektként kezelni a nyelvtanulást.

Az én napi olvasmányaim az HBS (Harvard Business University) Working Knowledge, és a Positive Psychology News Daily, és havonta egyszer könyékig turkálok egy 80 ezer tudományos folyóiratot tartalmazó adatbázisban – és persze rendszeresen olvasom annak az ötvenezer nyelvtanulónak a visszajelzéseit is, akik a témákat és a kihívásokat szállítják nekem!

5. Itt NEM kábít senki univerzális, és garantáltan működő csodamódszerekkel. (Olyan nincs.)

Helyette az egyetlen működő megoldást választottam: a kezedbe adom a teljes eszköztárat, tippek és trükkök garmadáját, amiből te magad is képes vagy megtalálni a saját, külön bejáratú "csodamódszeredet". Csak így lehet.

Kérlek, mindig gyanakodj, ha valaki azt mondja: "ez garantáltan működik".  Nincs olyan. Emberi lényekre legalábbis. Robotokra könnyebb!

6. Senki mástól nem kapsz nyelvtanulási stratégiát.

Más előttem még csak nem is használta azt a szót, hogy "nyelvtanulási stratégia". Nemcsak a valódi értelmében, hanem sehogy sem.

Mindenki csak a taktikai szintre, vagy akciószintre koncentrál. És javarészt ezért érzed azt, hogy "szétesik" a nyelvtanulás, hogy haladás helyett kapkodsz, és ad-hoc módon "tanulgatsz". És ezért nem látod magad előtt tisztán azt az utat, ami a nyelvtudáshoz vezet. Jobb híján leckékbe, modulokba kapaszkodsz, hogy mérd a haladásod – pedig a nyelvtanulás kőkemény készségfejlesztés, appok és könyvek helyett kint az élet dzsungelében.

7. Itt kifejezetten magyar nyelvtanulókra szabott tanulási technikákat és tananyagokat kapsz a kezedbe.

Mert a fő kutatási területem: a magyar nyelvtanulók kulturális jellemzői. Ez lehet, hogy új info lesz: nekünk picit nehezebben megy a nyelvtanulás. Jó, ha tudod: ez nem azért van, mert szinkronosak a filmek, vagy, mert annyira más a magyar nyelv. Igen, ezek picit nehezítő tényezők, de az igazi okok NEM ezek.

Az igazi ok kettős: egyrészt a nyelvtanítás és a nyelvtanulás módszereiben rejlik, másrészt a kulturális beállítottságunkban keresendő. Én olyan tananyagokat fejlesztek, amelyek ez utóbbin is segítenek.

 

Érdekel a TOP 25 cikk gyűjteménye az oldalról, egyben? AZONNALI INGYENES LETÖLTÉS ITT>>

 

8. A tanulókártyáimmal NEM egyszerűen angolt tanulsz, hanem nyelvtanulási technikákat.

Ezek a kis paklik nem szimplán alap-, közép-, és felsőfokú mobil tananyagok, hanem készségfejlesztők. Mind egy-egy nyelvtanulási nehézségre ad megoldást. Viszont emiatt iszonyú nehéz a jelenleg 26 féle tanulókártya csomag közül választani. De inkább felvállalom ezt az elriasztást, ha cserébe érezhető eredményeket adhatok neked.

Minden tanulókártya csomagnak konkrét célja van. Csak pár példa: a Nyelvtan tanulókártya megmutatja, hogyan kell úgy tanulni nyelvtant, hogy beszédben is előjöjjön, a (Re)Start annak a módszerét adja oda, hogy gyorsan, és nyelvtanmentesen elevenítsd fel a passzív angol nyelvtudásod, a Story a folyékony beszédhez vezető legrövidebb útra vezet rá, a Vital család a kész kifejezések felismerését tanítja meg neked a leggyakoribb szókinccsel. És így tovább. Mindegyiknek megvan a maga titka.

9. 2006 óta mi rendeztük a legtöbb rendezvényt angol nyelvtanulóknak.

Nyelvtanuló Kiképző Bázis, Nulladik Angolóra, Hangadó, Külföldre költözöm tréning, Diplomamentő Tréning, Irány felsőfok tréning, Megvan a nyelvvizsgám tréning, Beszédtréning, SOS Angol Gyorssegély (ebből harmincnál is több volt már), SOS Angol Stratégia, Angol Plusz Nap, és ez még nem volt minden.

Előttünk NEM is léteztek angol nyelvtanulóknak szóló tréningek – ahogy előttünk a TANULÓKÁRTYA szó sem létezett a nyelvtanulásban. Mára szerencsére lett pár követőnk. Örülök neki, mert egyedül sokkal nehezebb volt a küzdelem az egészséges nyelvtanulási módszerek elterjesztéséért!

10. Nem kötök szakmai kompromisszumokat. Akkor sem, ha kéred. (Bocs.)

Nálam nem találsz nyelvtani teszteket, mert tesztekkel nem lehet nyelvet tanulni. Szimpla a,b,c,d választásos szintfelmérőm sincs, mert csak ebből nem lehet felmérni a nyelvi szintedet. Nem ajánlok neked szótanuló appokat, mert a puszta szavak tanulása csak akadályoz a folyékony beszédben. Nincs nincs olyan tananyagom, amin először a magyar, aztán az angol kifejezés hangzik el, mert nem fordításra akarlak kondicionálni, hanem angolul gondolkodni akarlak megtanítani.

Ezeket mind kérték tőlem a vevőim. De én nyugodt lelkiismerettel mondok nemet, és inkább a kezedbe adok valami olyasmit, ami MŰKÖDIK is.

És a végére valami, amiben nem is különbözünk annyira más tisztességes cégektől, de azért fontos, hogy tudj róla.

+1. Szeretem a vevőimet.

Nem is volt még olyan rég, amikor hetente egyszer gyalogosan elindultam a zuglói egyes postára, és kis vászonszatyorban vittem az akkor még összegumizott tanulókártya csomagjaim feladni. Ha szerencsém volt, akkor hetente kétszer(!), mert bejött akár heti 5-6 megrendelés is!! És ha tudnád micsoda öröm volt az első ötven feliratkozó! Na meg az első roll-up, amit megvettem! Nevess ki, de úgy éreztem, hogy befutottam. Mert ilyenje csak nagy cégeknek van. Na, hát innen indultam. És nagyon is emlékszem az érzésre.

És bár sok vevő van, aki egyszerre végigrendeli a fél kínálatunkat, bizony vannak olyanok is, akik az utolsó pénzükön veszik meg a tanulókártya csomagjaimat. És szerintem mély tiszteletet érdemel az, amikor valaki a szűkös erőforrásaiból a jövőjébe fektet, mert jobb életet szeretne. Számomra rokon lélek mindenki, aki a tanulásért áldozatokat hoz, mert az én cégem is így épült. Az utolsó pénzemet is tudásanyagokra és konferenciajegyekre költöttem. Jelentkeztem, aztán imádkoztam, hogy bejöjjön annyi pénz a határidőig, hogy ki tudjam fizetni.

Ma évente kétszer az Egyesült Államokba járok szakmai konferenciákra, a harmadik irodánkat már belsőépítész tervezte (és lassan ki is nőjük), a munkatársaim rajonganak a célért, amiért dolgozunk, és ehhez méltó munkát végeznek. Egy dolog maradt meg: az, hogy a cég legfontosabb értéke máig az alázat. Tisztellek téged, mint vevőt, mert te teszed lehetővé, hogy új, innovatív termékeket hozzunk létre, vezessünk be a magyar piacra, és juttassunk el minél több emberhez.

KÖSZÖNÖM NEKED!

Nézz körül nálam, szeretnék segíteni neked, hogy előrelendülj a nyelvtanulásban!

 

Maradok tisztelettel (és ha nem baj, szeretettel is),

 

 

az AngolNyelvTanitas.hu alapítója, az elfoglalt felnőttek nyelvtanulástanára

 

Instant angol tanulókártyák

 

Tudtad, hogy okos, gyors haladást adó angol tanulókártya csomagokat is kaphatsz tőlem?

12 év tanuláskutatásának eredményeit kapod meg az angol tanulókártyáimmal – válaszd ki a neked épp megfelelőt a webshopban:

Okos angol tanulókártyák elfoglalt, rohanó felnőtteknek

 

 

 

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

4 hozzászólás

A mezők kitöltése kötelező.
Az e-mail címed nem fog látszódni.

 • Tóthné Györgyi 2017-08-21 21:01
  Nagy-nagy tiszteletel és szeretettel olvasom és használom az anyagaidat, írásaidat. 56 évesen kezdtem angolt tanulni (fogadásból), alapfoknál egy kicsivel magasabbra jutottam. Sajnos most már többet felejtek, mint tanulok (72 éves vagyok). De vallom, a legjobb agytorna a tanulás, vagy legalább is a szinten tartása a tanultaknak. Szeretem a kártyáidat,az őszinteségedet, a stílusodat.További szép sikereket kívánok. Számomra példaértékű, amit csinálsz és ahogyan csinálod. Üdvözlettel Györgyi Válasz
  • Gabi 2017-08-22 10:25
   Köszönöm szépen, Györgyi, hogy itt vagy, és hogy olvasol! Én is pont így szeretnék tanulni 72 éves koromban! Szerintem mások számára meg az a példaértékű, amit te csinálsz. :) Válasz
 • Kubi 2017-08-22 14:43
  Kedves Gabi! Sokáig azt gondoltam, hogy az amerikai éveid miatt tudsz ilyen magas szinten angolul, és piszkosul sajnáltam magam, hogy nekem ez nem adatott meg, és így esélyem sincs erre a szintre. de mióta használom az itt olvasott módszereket, tanulókártyákat, kialakítottam a saját kis belső Amerikámat, folyamatos belső monológokkal angolul (ezek hangosak, ha egyedül vagyok), filmekkel, angol feliratokkal, angolul olvasott könyvekkel, cikkekkel. Ég és föld a különbség a nyelvi szintemben, a magabiztosságomban. És így van egy kis belső világ, ahová vissza lehet vonulni, ha kicsit túl sok inger ér: simán csak angolozok egy kicsit. És rájöttem, hogy a Te szinted is ettől magas, mert folyamatosan "angolul élsz". Ezt pedig mindenki meg tudja csinálni saját magának. Ezer köszönet érte. Válasz
  • Gabi 2017-08-22 20:00
   Hogy ezt milyen jól megfogalmaztad!!! És igen. Pontosan így van!! KÖSZÖNÖM szépen, hogy itt vagy, és használod azt, amit mutatok! Nagyon sokat dolgozok a cikkekkel, tanfolyamokkal, és ezért nagyon jól esik, amikor valaki olvassa, használja, és profitál belőle! :) Válasz

Oldalunk sütiket (cookie) használ. Az Uniós törvények értelmében kérünk, engedélyezd a sütik használatát! További információ

Az Uniós törvényeknek megfelelően felhívjuk figyelmedet arra, hogy weboldalunk sütiket (cookie) használ. Ezek veszélytelen fájlok, melyekre a felhasználóbarátabb böngészés miatt van szükség. A sütiket letilthatod böngésződ beállításaiban. Az "Engedélyezem" gombra való kattintással elfogadod a sütik használatát.

Bezárás