28 dolog, amit nem tudsz rólam

2016. 12. 26. | Desszert | 48 hozzászólás

Kerüljünk egy kicsit közelebb egymáshoz az ünnepek alkalmából, jó?

Csináljunk belőle játékot! Bátran kommentelj ide egy olyan tényt, amit nekem is tudnom kéne rólad, jó?

Kezdem én, aztán te jössz:

 

1. Tőlem bátran, bármikor kérhetsz ceruzahegyezőt. Mindig van a táskámban.

2. Nem vagyok túl értelmes telefonon. Mert a telefon sokszor megszakít a munkában, és az agyam még máshol jár, így (a) nem tudom, ki beszél, (b) gőzöm nincs, mit akar, (c) és szükségem van 15 másodpercre, mire rájövök.

Amúgy, sok barát és rokon talán tévesen azt gondolja, nem gondolok rájuk (dehogynem!), csak azért, mert nem hívom őket rendszeresen. Pedig csak nem szeretek telefonálni, ennyi.

3. Nagyon szeretem az időseket. Tapasztalatok és tudás tárházai. Ők olyan emberi küzdelmeket vívtak meg, amelyek még előttünk állnak. Érintőképernyőt egy majom is képes megtanulni kezelni egy nap alatt, de az élettapasztalatok hozta bölcsesség évtizedek hozadéka.

4. Egyes barátaim szerint egy hurráoptimista ember vagyok, akinek minden jó, és soha semmi miatt nem izgul. Szerintem meg rugalmas és alkalmazkodóképes vagyok, jó pár gombócnyi jövőbe vetett hittel megspékelve. De az élet attól színes, hogy más szögből nézzük.

5. Hallom mások gondolatait. Tényleg. Még Weiser István barátom előadásába is bekerültem ezzel, mint az egyetlen élő ember, aki kopogás után felismerte a magyar himnuszt. Pedig csak "hallottam", ahogy magában énekli, ennyi.

Valószínűleg jó kihallgató tiszt lennék, de a jövő évre még nem tervezek karrierváltást.

6. Szeretek dicsérni. Jól esik, ha megkérnek arra, hogy írjak egy könyvajánlót, és rendszeresen köszönő és dicsérő e-maileket írok olyan cégeknek, akiktől jó kiszolgálást kaptam.

7. Mázlista voltam a szüleimmel. Nem csilli-villi második kerületi lakást, vagy kocsit kaptam tőlük, hanem értékeket.

Például azt, hogy tőlünk soha senki nem mehetett el üres kézzel, mert apu a vendégeskedés vége felé rendszeresen eltűnt, és kisvártatva egy zöldségekkel és disznóságokkal megpakolt szatyorral vagy ládával jött vissza. És az is mélyen belém vésődött, amikor apu azt mondta: anyut most hagyjam, tanul, és halkítsuk le a tévét is, hogy holnap sikerüljön a vizsgája. És abból is tanultam, hogy apu állandóan mindenféle újításokat adott be, és az ezekből kapott jutalomból mentünk nyáron üdülni. És az is sokat mondott, hogy anyu minden hónap elején, amikor megkapta  fizetését, könyveket vett a munkahelyén egy könyvárustól. És Apu soha egy rossz szót sem szólt emiatt.

Nagylelkűség, a tudás és a tanulás értékelése. Ezeket a szüleimtől kaptam. Nem azért, de így könnyű sikeresnek lenni!

8. Vannak emberek, akiket mélyen tisztelek. Például Dohár Péter, a Dover Nyelviskola vezetője. Vagy Pacher Tünde, a Dover Nyelviskola vezető tanára, aki a végletekig lojális a Doverhez. Sok cég becsüli a munkatársait és a vevőit (én meg aztán főleg csak ilyen cégvezetőket ismerek), de a Dover Nyelviskola szerintem klasszisokkal jobb bárkinél. Bennünk nagyon erős szív dobog.

(És lehet, hogy ezt a pontot innen ki kell innen vennem majd, ahogy meglátják. De addig is, kikívánkozik.)

Élénken bennem él, amikor Verasztó Lajos, a Dover másik tulajdonosa, leültetett az asztalához egy szuper paprikás krumplira, csak mert épp beugrottunk valamiért a Király utcába. Na, annak a paprikás krumplinak szíve volt. És szenzációs embereket ismertem meg az asztal körül. Például Janisch Attila filmrendezőt, és forgatókönyvírót, akit nagyon okos embernek tartok.

9. Bánt, amikor lopnak tőlem. Persze hamar túllépek rajta, mert ha mindenkit beperelnék, aki "kölcsönvesz" , vagy "inspirálódik" a szövegeimből, állandóan bíróságra járnék. De gyorsan megvigasztal az, hogy aki másol, annak nincs eredeti gondolata. Én viszont soha-soha-soha nem fogyok ki a témából. Vagyis: nekem jobb.

10. A legnagyobb vágyam egy 150 éves tölgyfa. Minden nagy tölgyfát jól megnézek magamnak, és elképzelem, milyen szép lenne a kertemben.

11. A rendezvényeink végén rendszeresen megkérdezem, hogy mennyi volt a bevétel. Mert szerintem ez jelzi azt, mennyire voltam jó, mint előadó. Melengető dolog egy kedves szó is, de a legnagyobb dolog az, amikor valaki megnyitja előtted a pénztárcáját, és a nehezen, saját idejével és energiájával megkeresett pénzével "szavaz" rád.

12. Rajongok a vaj ízéért, és mély lelki rokonságot érzek mindenkivel, aki messze kerüli a margarint. A növényi alapú tejszínhab pedig nálam becsületsértés kategória.

De ezt hadd mondja el az egyik példaképem, Meryl Streep:

 

 

13. Nagy büszkén hangoztattam mindig, hogy parasztcsaládból származom. Amíg egyszer valaki el nem árulta: hiába volt Dózsa György, az egyik felmenőm anno egy parasztlázadás vezére, attól még nemesember volt. Amúgy, szerintem ez totál nem logikus.

14. Gyerekként pöpec tankokat gyártottunk sárból. Aztán kitettük őket a napra, hogy kiszáradjanak. Gyönyörűséges fegyverarzenál volt! (Hja, a székely vér a család másik oldaláról…)

 

Érdekel a TOP 25 cikk gyűjteménye az oldalról, egyben? AZONNALI INGYENES LETÖLTÉS ITT>>

 

15. Évente kétszer-háromszor járok csak bent az irodában. Nem azért, mert nem érdekel, mi történik ott! Amikor az iroda nyitva van, a fél gondolatom mindig ott van. Pihenni is csak akkor tudok igazán, amikor az iroda zárva van. De egy pesti út négy teljes óra utazást jelent. Hosszú elvonás ez a munkától.

16. Sosem fogok a végére érni az angol tanulókártya csomagok kiadásának. Minden évre több ötletem van, mint amit meg tudok valósítani. 2016-ban bizony három csomag maradt el időhiányban.

17. Mutatom a legnagyobb értéket a házban. Ez az:

 

az otthoni irodám

 

Nem, nem a kanapé. Mögötte a "könyvtár", tele jobbnál-jobb könyvekkel. És az üzleti könyvespolcom még nincs is a képen, aminek az értékét a ház biztosítási összegébe külön számoltattam bele.

18. Nagymamámat a családi legenda szerint a háborúból még pont időben hazatérő nagyapám mentette meg csak a kitelepítéstől. Az utolsó pillanatban. És bár Mama folyékonyan beszélt németül, én sohasem hallottam őt egyetlen német szót sem kiejteni. Sajnálom nagyon, mert gyerekként könnyen megtanulhattam volna tőle a nyelvet.

19.  Szeretem a profitot. Mert abból kell kifizetnem Dettiék fizetését, a járulékokat, az irodát, a nyelvtanulók elérésének költségeit, és még vagy száz dolgot. És akkor még nem jutott a fejlesztésre, ami szintén a profitból megy csak.

Sokan hiszik, hogy egy termék előállítási költségén felül a pénz a vállalkozó zsebében marad, de ennél semmi sem áll távolabb az igazságtól. Bocs, ha ezt már tudtad, szenvedélyesen terjesztem.

20. Sokszor énekelek és táncolok magamban otthon.

21. Ötéves tervem teljesült egyetlen év alatt, 2016-ban. Nem is értem, hogy érdemeltem ki ezt. De gyorsan felállítottam még egy ötéves tervet, hátha azt is megkapom ajándékba 2017-ben.

22. Gyerekként évekig árultuk a kertben megtermelt zöldséget a szekszárdi piacon. És szerintünk mi találtuk ki a "levescsomagot". Előttünk, és még évekig utánunk senki nem árult ilyet. Persze amikor először megjelentünk vele, akkor simán őrültnek néztek minket. Minek venne valaki összecsomagolva zöldségeket, ha külön-külön is megveheti?? De mégis mindig elfogytak a takaros kis összeállítások.

23. Unokaöcsém, Attila, a legolvasottabb kortárs költő.

24. A kedvenc növényem a futóka. Vidám kis növény, felnézek rá! Tisztelem az alkalmazkodóképességét. Van belőle otthon függönyöm is. Ez az, pont rálátok, ahogy írom ezeket a szösszeneteket:

 

Futóka

 

Talán egy közvetlen atomcsapás után is így nézne ki. Bár nem próbáltam még, csak találgatok.

25. Zavar, hogy itthon gőzünk nincs a modern tanulási módszerekről. Egyszerűen nincs hagyománya az önálló, felnőttkori tanulásnak. SQ4R, Cornell-módszerrel felépülő jegyzetfüzetek, tanulókártyák minden létező tárgyra, tanulócsoportos tanulás – na, ezekről semmit sem tudunk. Próbáltam rajta változtatni, de belefáradtam. Bűnösnek is érzem magam, hogy hagytam elhalni a TanuljTanulni.hu oldalunkat.

26. Olyan emberekkel szeretem magam körülvenni, akik okosabbak nálam. Ha egy szobában én vagyok a legokosabb, már mentem is. Bár olyan még nem volt.

27. Minden vágyam az ELTE magyar szak. Aztán jöhet a szociológia és a kulturális antropológia. És utána közgazdaságtant tanulnék, különös tekintettel a makroökonómiára, majd a jogot végezném el. És mire ezekkel mind végzek talán végre lesz pozitív pszichológia szak is. De előtte, jövőre, coachingot tanulok. Csak még meg kell találnom, hogy hol. 

És a végső, és a legfontosabb, a 28-as pont:

28. Egyáltalán nem veszem természetesnek azt, hogy te vásárolsz tőlem.

Mérhetetlenül izgalmasnak tartom azt, hogy létrehoztam a semmiből egy terméket, a saját gondolataim alapján, benne a saját munkámmal, és azt valaki, egy élő, saját, szabad akarattal rendelkező ember megveszi!!

Minden rendelést egyenként megnézek, üdvözlöm, és arra gondolok, hogy ki az, aki rendelt, mit csinál épp most, hogyan él, mire kell neki az angol. Bátran írj dolgokat a megjegyzés rovatba a rendeléskor, mert bevallom: olvasom.

 

Ennyit magamról. Ha az előző részt már olvastad, akkor mindent tudsz rólam. ;) 

Befejezésül csak annyit: köszönöm, hogy 2016-ban velem voltál!

Azért fogok dolgozni, hogy 2017-ben is szívesen olvasd majd az Angol Plusz Magazin cikkeit!

 

Instant angol tanulókártyák

 

Tudtad, hogy okos, gyors haladást adó angol tanulókártya csomagokat is kaphatsz tőlem?

12 év tanuláskutatásának eredményeit kapod meg az angol tanulókártyáimmal – válaszd ki a neked épp megfelelőt a webshopban:

Okos angol tanulókártyák elfoglalt, rohanó felnőtteknek

 

 

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

48 hozzászólás

A mezők kitöltése kötelező.
Az e-mail címed nem fog látszódni.

 • T.Noémi 2016-12-26 16:24
  Koszonet eme 28 "pontert" is -:). 18 eves elmultam mikor elkezdtem angolozni (igen, nekunk meg altalanosban kotelezo volt az orosz, gimiben pedig nemet-klasszikus latint tanultam, ami kesobb sokat segitett), am 1 ev egyetemi tanulmany utan atvaltottam hollandra (a fo szakom japan volt es ahhoz is allandoan angoloznom kellett voltakeppen). Gyerkoim hallanak idegen nyelven beszelni, estenkent a jo ejszakat & szep almokat tobb nyelven is elhangzik. Raernek meg, semmi kenyszer, semmi nyomulas... csak remelem, hogy beindulnak majd -:) Válasz
  • Csenki Györgyné Zsuzsa 2016-12-26 22:38
   Kedves Gabi úgy érzem nagyon nyitott vagy öröm téged olvasni, már jó lenne angolul is, de egyenlőre egy kicsit messze vagyok tőle. Pedig külföldre is készülők igaz se hol nem vesztem még el, de azért az az igazi ha válaszolni is tudok. Boldog Karácsonyt kívánok. Válasz
  • Gabi 2016-12-26 19:11
   Halmozod az élvezeteket, Noémi! :) És köszönöm, hogy ezt leírtad! :) Válasz
 • Kordás Zsanett 2016-12-26 17:39
  Imádnivaló ez az írás (is) ! :) Köszönet érte! :) Kívánok Nagyon Boldog és Sikeres 2017-et! B.U.É.K!!! :D Válasz
  • Gabi 2016-12-26 19:09
   Köszönöm, és viszont kívánom, Zsanett! Válasz
 • Evelin 2016-12-26 19:16
  Kedves Gabi! Kedvelem a stílusod és a humorod☺.Ha már "ismerkedünk" pár tény rólam:1,kb. a 4. nekifutásnál tartok angoltanulás terén 2,gyerekkoromban lovag szerettem volna lenni(nem a királylány ) 3.kedvenc filmem a Lovagregény, (csak 17x láttam) a Bambanő és a Szeretném ha szeretnél 4.a könyvesbolt az én cukrászdám ☺☺☺(van olyan könyv,amit megvettem 2x csak másik város könyvesboltjában) 5.imádom a szines,új nyelvkönyveket is,de hamar ráunok 6.egész jól beszélek franciául.most novemberben Párizsban simán előjött minden pedig kb.10 éve egy árva szót nem beszéltem franciául .ezért tudom képes vagyok megtanulni egy nyelvet,az angol valahogy más 7.őrült lelkesedéssel használok mindent (nulladik angol tanfolyam,5perc angol magazin ,tanulokartyak ) aztan valahogy elszall a lendület pedig alapból kitartó vagyok 8.új munkahelyem van január 1-től,ahol nem követelmény az angol nyelvtudás de a szakirodalomhoz csak úgy férek hozzá ,a meetingek angolul vannak és a Big Boss " se beszél magyarul gondoltam extra motivációnak megteszi Várom a 2017-et és őszintén kívánom ,hogy az ötéves terved realizálódjon ! Válasz
  • Gabi 2016-12-26 19:40
   Köszönöm, Evelin! Ezt nagyon szívesen olvastam!! Legszívesebben minden vevőnktől kérnék egy ilyen "28 dolog..." című dolgot, és nagyon jól ellennék vele. Csendben elolvasgatnám. :) Válasz
 • Zsuzska 2016-12-26 19:21
  Kedves Gabriella! 2015 augusztusában hallottam Rólad először, amikor Wolf Gábortól megtudtam, hogy Te lettél az év marketingese. Végignéztem a konferenciájukon tartott előadásodat, és azonnal feliratkoztam az oldaladra. Hogy mennyire vagy számomra szimpatikus, azt egyértelműen fémjelzi, hogy nem tudok angolul csak néhány szót, ami az interneten rám ragadt, és csak azóta gondolkodom el rajta néha, hogy tán meg kéne tanulni ezt a nyelvet, mióta olvasom a leveleidet, és megnézem a szuper tanító anyagaidat. :-) Nagyon lelkesítőek az írásaid! Ezt is végigolvastam, és örültem, hogy általa még jobban megismerhettelek, mert csodálom azt, amit véghezviszel a nyelvtanítás területén. Gratulálok Neked ahhoz az életteliséghez, ami árad minden mondatodból, és amitől olyan jó olvasni minden szavadat. Pont ezért ki is használnálak, ha benne vagy így, hogy sosem voltam a vásárlód, csak a követőd. A 6. pontban azt írod, hogy "6. Szeretek dicsérni. Jól esik, ha megkérnek arra, hogy írjak egy könyvajánlót, és rendszeresen köszönő és dicsérő e-maileket írok olyan cégeknek, akiktől jó kiszolgálást kaptam." Nos, írtam egy könyvet az idén, november végén jött ki a nyomdából. A címe "Sorsfordító stratégiák", Útmutató egy kellemesebb élethez. Azért íródott, hogy aki elolvassa, megtanulja jobban szeretni önmagát és az életét, örüljön a mindennapoknak, és könnyebben elérje, amit szeretne. Nagyon boldogan küldenék Neked egy példányt belőle, ha kevés idődből szánnál rá egy kicsit, hogy elolvasd, és rettentően hálás lennék, ha írnál róla néhány mondatot. Tudom ez nagy kérés, de hiszem, hogy a könyvem rengeteg embernek segíthetne, ha olyan jó lennék az ajánlásában, mint ahogyan Te tudsz írni az angol tanulókártyáidról, azaz zseniálisan. (Ezen a téren ugyanis még sokat kéne fejlődnöm.) Nos, nem akarlak még ennél hosszabban is feltartani, és köszönöm már azt is, ha elolvastad, amit most itt írtam Neked, és megtisztelsz egy IGEN vagy egy NEM válasszal. Csodálatos 2017-es évet kívánok, sok tanulóval. Tiszteletteljes üdvözlettel: Hadházi Zsuzsanna Válasz
  • Gabi 2016-12-26 19:38
   Szia Zsuzsa! Hű, hát ez megtiszteltetés, köszönöm szépen! Légy szíves, postázz egy példányt ide: 1149 Budapest, Angol u. 38. Webtréner Kft. A januárt pont az irodában kezdem (9-én, vagy 10-én), így biztosan elér hozzám! Nagyon szívesen elolvasnám! Megvallom, Wolf Gábor neve jó ajánlás, szerintem ők ketten, Janata Krisztával rengeteget tesznek ezért az országért, nagyon szeretem őket. Ha tőlük tanulsz te is, és ráadásul ugyanazokra a konferenciákra járunk, akkor biztosan sok közös van bennünk! :) Várom a könyvet, és szívesen írok ajánlót róla! :) Válasz
   • Zsuzska 2016-12-27 11:58
    Kedves Gabi! Nagyon szépen köszönöm. Január 9-én ott lesz a könyv. Jó pihenést, csodás Szilvesztert és nagyon boldog új évet kívánok Neked! Válasz
    • Gabi 2016-12-28 16:45
     Viszont kívánom neked is, Zsuzsa! :) Válasz
 • Leslie 2016-12-26 19:33
  Szia Gabi! Nagy élvezettel olvastam a "28 dolog... " című írásod, plusz az előző részt is. Elképeszt az őszinteség és nyíltság, amivel megosztod az életed tapasztalatait és személyes történetét. Mintha kényelmes karosszékben ülve bizalmasan beszélgetnénk. Sok életbölcsességet is elmondasz nekem/nekünk, amiről magunknak kell döntenünk, hogy képesek vagyunk-e saját életünkben megvalósítani. Nagy hatással van rám az a mérhetetlen tudásvágy, amivel a világot meg akarod ismerni. Érzem, hogy igazi küldetésként tanítod az embereket mindenre, amit te magad tanultál és kifejlesztettél. Ha csak egy kis részét is megvalósítom annak, amit fontosnak gondolok az általad elmondottakból az egy új sikertörénet lesz a további életemben. Pedig összességében eddigi életemmel sem vagyok elégedetlen. Az eredményekről (biztosan lesznek) hírrel leszek. Az év végére jó pihenést és 2017-re sikerekben gazdag, boldog új eszetendőt kívánok: Leslie Válasz
  • Gabi 2016-12-28 16:48
   Köszönöm szépen! :) Jól látod amúgy, van benne egy kis nevelési célzat ;), de persze az írás fő célja nem ez. Egyszerűen csak annyi, hogy lássa mindenki, ember van a tanulókártyák mögött. Valaki, aki felvállalja a nevével, arcával és a személyiségével azt, amit létrehoz. És sok-sok sikert kívánok neked 2017-re! Akármilyen mércével is mérd a te, saját sikeredet. :) Válasz
 • Rátvai Dóra 2016-12-26 20:01
  Az egyik legszuperebb dolog most számomra, hogy van a kezemben egy lehetőség arra, hogy megtanuljam azt az Igazi Angolt! És csupán önmagában ez a tény további lehetőségeket nyit, melyekbe úgy igazán még bele sem mertem engedni magam. Leomlanak azok a falak, melyeket a nyelvtudás hiányából építettem az évek alatt. Megengehetem magamnak, hogy nagyot álmodjak! Hálásan köszönöm! Válasz
  • Gabi 2016-12-28 16:49
   Köszönöm, hogy ezt leírtad, Dóra!! Nagyon jó ám olvasni!! :) És hajrá, itt, az éter ezen a felén ül egy nagy drukkered! :) Válasz
 • Nagy Agi 2016-12-26 22:53
  A futós virág neve nálunk pletyka! Mindazonáltal gratulálok! Becsüllek a munkádért. Üdv Agi Válasz
  • Gabi 2016-12-28 16:52
   Köszönöm szépen, Ági! :) Válasz
  • Cz.Tivadar 2016-12-27 09:27
   Kedves Gabriella! Tetszik az írásaid hangvétele, ezért szoktam beleolvasni. Sajnos állandó időzavarral kűzdök, ami kétségessé teszi az angollal való behatóbb elmélyülést. Azért időről-időre próbálkozom. A fényképeden az ablanál lévő virágod a Scindapsus nevü futónövény. Én is gondozom a Scindapsus aureus nevü változatát. /valaki p!letykáról írt, de az egy másik futónövény (Tradescantia). Amennyiben a Te növényed levelei sem egyszínű zöldek, hanem vajsárga foltokkal tarkítottak akkor az is Sc.aureus /erősebb fényáram - erőteljesebb világos foltok! Köszönet az írásokért . . .boldog és eredményekben gazdag új esztendőt kívánok CzT. Válasz
   • Gabi 2016-12-28 16:55
    Köszönöm, Tivadar! Megvallom, ilyen mélyen nem ismerem a növényeket, én csak szimplán szeretem őket. És csak egy aprócska megjegyzés, bár szerintem ezt te is tudod: ahogy elkezded élvezni a tanulást, vagy, ahogy lesz egy élő, lélegző célod vele, azonnal eltűnik az időzavar. Köszi a gondolatot, erről születik egy blogbejegyzés januárban! ;) Válasz
 • Molnár Mihályné Mersitz Zsuzsanna 2016-12-27 08:08
  Kedves Gabriella! Nagyon sok ponton különbözünk egymástól, de gondolom ez nem okoz meglepetést. Én nyelvtanulóként nem leszek a te sikertörténeted, mert akkor kezdek neki , ha teljes odaadással tehetem,mert másként nem tudok a dolgokhoz viszonyulni. De azért igyekszem rászokni a rendszerességre, ez mindig noszogat a hátsó agyamban. Viszont van egy dolog,amiben nagyon hasonlítunk.Én szenvedélyesen fotózok, járom a természetet, ez pihentet és kapcsol ki. A képeket stockfotó oldalra töltöm fel, és mindig nagy meglepetést és örömet okoz,ha valaki megveszi! Nevetséges összeget kapok a képek után (0,25 USAdollár), de az a tudat,hogy valaki, bárki hajlandó pénzt fizetni a képemért büszkeséggel tölt el. Másik létszükségletem az olvasás, nálunk is minden helyet könyvek foglalnak el. Nagyon becsülöm a teljesítményt, pláne ha olyan területen érik el,amiben én analfabéta vagyok. Szeretem az emberi sokszínűséget. Azért kezdtem el nyelvet tanulni, mert a gyerekeim évek óta Angliában élnek,időnként kiutazom hozzájuk és nem akarok hülye magyarként bénázni egy idegen világban. A munkádhoz további sikereket, elérésükhöz kitartást kívánok üdvözlettel Zsuzsa Válasz
  • Gabi 2016-12-28 17:02
   Köszönöm, Zsuzsanna, hogy ezt leírtad magadról! Nem vagyunk egyformák, és pont színes a világ. :) Amúgy, én pont a másik oldalon vagyok: rengeteg stockphotót veszek internetről, mert a weboldalon csakis 100%-ig jogtiszta képeket használhatok. Most épp az Adobe stockphoto site-ján fut egy előfizetésem. Válasz
 • Zoli 2016-12-27 09:34
  És hol tartod a vajat? Én is szeretem, de hűtőben nem lehet, hiszen még 16 fokban is kőkemény, viszont 24-nél meg elfolyik... Külön légkondit mégsem szerelnék fel egy vajnak. :) Válasz
  • Gabi 2016-12-28 16:44
   Simán, elöl, a konyhában. Igaz, nálam nincs 24 fok. :) Válasz
 • Tibor 2016-12-27 10:01
  Tüneményes vagy, Gabi! Boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok! Válasz
  • Gabi 2016-12-28 17:02
   KÖSZÖNÖM!! <3 Válasz
 • Andi 2016-12-27 11:07
  Szia Gabi! Élvezettel olvastam a 28 pontos írásodat. Ha tennék újévi fogadalmakat (soha nem teszek!), akkor a lelkesítő mondataid miatt biztosan a fogadalmaim között lenne, hogy végre így 45 éves fejjel megtanulok angolul. Elkéstél ! Novemberben megszületett az elhatározás . MEGTANULOK ANGOLUL! Az élet "sajnos" soha nem hozott olyan helyzetbe, hogy elég frusztrált legyek a nyelvtudás hiánya miatt. De most, hogy a 17 éves lányom sikeres középfokú angol nyelvvizsgát tett, úgy érzem eljött az én időm is. Nem szabad kihasználatlanul hagynom azt a helyzetet, hogy találtam egy nagyon jó magántanárt, itt van a lányom, akivel napi szinten gyakorolhatok és persze itt vagy, vagy leszel nekem te is segítségnek. Még nagyon az elején tartok, de tudom, hogy menni fog. Remélem boldogságban töltötted a karácsonyt és kívánom, hogy 2017-ben minden alakuljon úgy, ahogy szeretnéd. Válasz
  • Gabi 2016-12-28 17:30
   Köszönöm szépen, Andi, én is hasonlóakat kívánok neked! És köszönöm szépen, hogy leírtad, hogy hogyan és mitől született meg az elhatározás! Szenvedélyesen gyűjtöm a nyelvtanulói tapasztalatokat! :) Válasz
 • Monika 2016-12-27 11:35
  Kedves Gabi ! Nagyon tetszik ez a lelkesedés, tudásvágy. Annyi minden kavarog most a fejemben, hogy nem is tudom, hogy melyik gondolat az, ami kiemelkedik. Közel állnak hozzám az általad leírt, képviselt dolgok. Én is szeretnélek dicsérni. Amikor megrendelek egy szolgáltatást hatalmas csalódás az nekem, amikor értéktelen, az árhoz képest túlárazott valamit vásárolok. Nem a pénz kidobás fáj, hanem amit kapok érte. A Te szolgáltatásod viszont hatalmas értéket képvisel, mint a tanulókártyák terén, mind az egyéb szolgáltatások terén. Megcsináltam nálad a nulladik angol tanfolyamot, nem is olyan rég fejeztük be és olyan összpontosított, telitalálat tudást adott át, hogy a most megcsinált tudáspróbán már a középfokú nyelvvizsga felkészítő csoportba kerülnék a pontszámok alapján. Nézegetem a régi nyelvkönyveket - én Headway-ből tanultam - és most már értem az összefüggéseket, a nyelvtan magyarázatokat. A szöveg értésem robbant és élvezem, ahogy napról napra egyre többet és többet tudok és ezt Neked Köszönhetem és annak a módszernek, amit képviselsz. A négy éves kislányomtól minden nap hallom, anya te már megint angolt tanulsz? És itt a minden napon van a hangsúly. Meggyőződésem, hogy azért voltam folyamatosan újrakezdő, mert nem rendszeresen tanultam és nem voltak átadva azok az ismeretek, amelyek megkönnyítik az angol tanulást. Rengeteget szenvedtem a szavak lefordításával, olyan értelmetlenek voltak a mondtatok, hogy fájt. Most amikor látok egy mondatot, azt nézem, hogy mit tudok összekapcsolni. Egyébként a jog nálam is szerepel, a coach-ing is, de a legfontosabb a vállalkozásom turbó marketingezése, mert túl nőtt rajtam, és itt is egy helyben topogok. Ahogy Te is írtad a sok egyéb költségek miatt meg kell találnom azt a hatástöbbszörözést, ami segít abban, hogy a bevételem ne csak a személyes közreműködésemmel és időmmel legyen elérhető, és ami fontos, hogy a család és munka kényes egyensúlya ne boruljon fel. Válasz
  • Gabi 2016-12-28 17:36
   Köszönöm szépen, Mónika, hogy mindezt leírtad! Nagyon jól esik ám, mert pontosan ezekért az eredményekért dolgozom! A hozzászólásodat Laci, testvérem külön is elküldte, hogy ha nem láttam volna, akkor a tiédet mindenképpen olvassam el. És ha elfogadsz tőlem két ajánlatot: Vida Ági (Gazdagmami) és Wolf Gábor (MarketingCommando) tudását melegen ajánlom a hatástöbbszörözéshez. Nagyon küszködős-nehéz volt meglépnem azt, amikor a cégben egyszerre többen lettünk, és hónapról-hónapra gigantikus járulékmennyiséget kellett kitermelnem. Még élénken emlékszem rá. Neked azt kívánom, hogy simán, nyugodtan menjen ez a lépés. Tanulj, kerüld el azokat a csapdákat, amikbe mások már beleestek, és így is lesz! Drukkolok!! Válasz
 • Brigi 2016-12-27 12:07
  Kedves Gabi! Köszönöm szépen, hogy megtiszteltél a bizalmaddal. Eddig is nagyon közvetlen voltál, nem véletlenül kedvelem a leveleidet. A tudás, a tanulás számomra is érték. A szüleink hasonlóak, én is sokat köszönhetek nekik, ezen a téren is. Ma is azt vallom, hogy aki szeret tanulni, művelődni, az sosem fog unatkozni. A nyugdíjas kort sokan várják, mások pedig félnek attól, mi lesz, ha nem lesznek feladataik. Még messze a nyugdíjas élet, teli vagyok tennivalóval, de már most is azt gondolom: mindig talál az ember magának elfoglaltságot, ha akar. Bármi történjék is, a tanulás leköti a figyelmünket, ezért nagyon hasznos tevékenység, s közben többek leszünk vele. Anyukám egyedül él, de sosem szomorkodik, és nem magányos. Sokat találkozom Vele, jókat beszélgetünk. Tavaly karácsonyra pedig egy német nyelvtanfolyamot /CD-k, tankönyv/ vettem neki ajándékba. Azóta is szorgalmasan gyakorol. A 9. pontnál eszembe jutott, hogy nemrég találkoztam egy online tanulási lehetőséget hirdető hölggyel a fb-on. Két megnyilvánulása is Téged "idézett". Persze nem jelölte meg a forrást... Jól csinálod! Teljesen felesleges pereskedni. Aki megismer Téged, az nem fog váltani. Az egyéniséget nem lehet lemásolni. Egy szolgáltatás megválasztásánál csak a buta emberek mennek az árak után. A minőséget és a szívből jövő, maximális kiszolgálást nyújtók híre szájról szájra terjed, ezt tapasztalatból írom. Gratulálok a 2016-os évedhez! Megérdemelted, hiszen -ugyan csak ebben az évben ismertelek meg, mégis látom- tengernyi időt és energiát belefektettél ebbe a vállalkozásba. :) Köszönöm a sok segítséget az elmúlt évben! Tőled tanultam meg, hogy ne szavakat magoljak, és új utakat nyitottál a tanulási módszerekben is. Nyáron egy ideig jártam tanárhoz, egy angliai útra készülődve. Neki is meséltem Rólad, és megmutattam neki a tanulókártyáidat is. :) Használtuk is azokat az órákon! Ajánllak az ismerőseimnek is. Várom továbbra is leveleidet, olvasom a magazinodat, és örömmel rendelek majd újabb, számomra hasznos tananyagokat. Sikeres, boldog új évet, jó egészséget kívánok Neked, szeretettel: Brigi /Örülök, hogy szereted a magyar szinkront. Amíg nem rúgtak ki sokad magammal az MTV-től, én is részese lehettem ennek a munkának /is/ Szegeden. Nagyon élveztem, és szerintem is igényesen csináltuk, hiszen Tomasevics Zorkától tanultuk. Szép helyen élsz, biztosan jobb, mint egy nagyvárosban. :)/ Válasz
  • Gabi 2016-12-28 17:43
   Nagyon szépen köszönöm a támogatást, a dicséretet, és azt külön, hogy magadról is írtál! Jó olvasni! Anyukádat így, ismeretlenül is üdvözlöm! Szerintem rokon lélek. :) És érdekes az, amit a 9-es pontról írtál: már ennyiből is tudom, hogy kire gondolsz. De sebaj. Én csak megyek előre. :) Remélem, tudok majd valami értékeset adni neked jövőre is!! Válasz
 • Simon Szilvia 2016-12-27 20:45
  Az Úr áldjon meg gazdagon, drága Gabriella! Adja meg Neked, amit teljes szívből kivánsz és valósit- sa meg minden tervedet! Válasz
  • Gabi 2016-12-28 17:17
   Köszönöm szépen, hasonló szépeket kívánok neked! Amúgy, a töredékét sem érdemeltem ki annak az áldásnak, amit eddig kaptam, de az is biztos, hogy mérhetetlenül hálás vagyok miatta. Békés, áldott új évet kívánok neked! Válasz
 • Trixi 2016-12-27 22:44
  Szuper, Gabi! Ez a cikked is fenomenálisan sikerült. Egy ideig félretettem az angolt. Így a leveleid olvasása is elmaradt. Most pótolom. :) Sikeres középfokú után és a 3 gyerkőc mellett úgy éreztem, állj. És bár most sem tanulok, vagyis nem igaz, mert rendszeresen angol nyelvű oldalakat bújok engem érdeklő témában. Azonban igen, a hangulatát a bejegyzéseidnek nagyon szeretem! Van bőven mit tanulnom e téren is. A könyvtárad szuper! Én is könyv szerető vagyok. A vaj már jó pár éve nálunk is csak a vaj. (így utólag nem is értem, hogy lehetett valaha is megenni a margarinnak csúfolt valamit). És még egy utolsó gondolat: még pár ilyen bejegyzés és a végén csak azért fogok egy előadásodra jelentkezni, hogy veled találkozzak. És ezt teljesen komolyan gondolom. Jó pihenést és boldog új évet kívánok! Válasz
  • Gabi 2016-12-28 17:09
   Húú, hát ez nagy dicséret, köszönöm szépen! :) :) Szeretettel várlak akkor egy SOS Angol Gyorssegély tréningre! De 2017-ben lesz bőven más rendezvény is, válogathatsz majd! ;) Válasz
 • Ágnes 2016-12-27 23:12
  Köszönöm, hogy betekintést engedtél az életedbe. El sem hinnéd, mennyi hasonlóság van köztünk a nyelv, a tanulás szeretetén kívül is. Csak néhány példa, az idősebbek tisztelete, a hospice, gyűlölöm a karaktergyilkosságot, a szándékos bántást. Az angolon kívül az optimizmusodból is szeretnék egy jó adagot elsajátítani. Köszönöm neked az eddigi segítségedet és maradok továbbra is hálás tanítványod. Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok neked, boldogságban, jó egészségben. Válasz
  • Gabi 2016-12-28 17:07
   Köszönöm, Ági, hogy ezeket leírtad. Tudod, az embernek mindig jó érzés, ha nincs egyedül azzal, amilyen. :) Jó egészséget, békét, de azért kellemes izgalmakat kívánok neked 2017-re! Válasz
 • V.Csaba 2016-12-28 06:46
  Kedves Gabriella! Nagyon köszönöm a 28 pontos önbemutatásodat! Valószínűleg jó messziről köszönünk egymásnak, mert én egy végtelenül lusta öregember vagyok, aki elég rest rendszeresen tanulni. Ám ha nagy ritkán, kétévente találkozom a külföldön élő unokáimmal -nos, azt megelőzően őrült tempóban próbálom felfrissíteni amit tanultam. Megy is a dolog, de nem az igazi. Ezért nagyon köszönöm, hogy nem hagyod nyugodni a lelkiismeretemet és rendszeresen ösztönzöl a tanulásra. Az év végének közeledtével kívánok Neked sok sikert az újabbra, és örülök az eddig elért sikereidnek! Sok szeretettel és tisztelettel: Csaba Válasz
  • Gabi 2016-12-28 17:05
   Hát, ezen jót derültem! "Valószínűleg jó messziről köszönünk egymásnak" :) Ezt még nem hallottam. :) Köszönöm szépen a jókívánságokat, és nyugodt, békés, de azért izgalmas sikerekkel teli 2017-et kívánok neked! Válasz
 • Kiss Ignác 2016-12-29 20:48
  Szia , Gabi köszönöm a figyelmeztetö, Emailedet gyorsan meg is rendeltem egy kezdő csomagot,nem,tudom érvényes e még az akciós kártya az a kezdő csomag amit megrendeltem az mindenképpen kell nekem, köszönöm hogy ilyen lelkiismeretes vagy ez NAGYON, SZINPATIKUS TULAJDONSÁG! Szerencsére TE, RENDELKEZEL, EZZEL A TULAJDONSÁGGAL, BOLDOG, és SIKEREKBEN,NAGYON GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK NEKED, és Családodnak. Üdv. Ignác. Válasz
  • Gabi 2017-01-8 22:40
   Kedves Ignác! Igen, az akció még holnap éjfélig érvényes, mert csak holnap nyit ki az irodánk. Jól választottál, az a legkedveltebb csomagunk, szerintem szeretni fogod! Köszönöm szépen a dicséretet, és főleg: nagyon-nagyon boldog új évet kívánok neked! Tudod, csak egészség legyen, a többit majd megszerezzük magunknak. ;) Válasz
 • Baloghné Kis Ilona 2016-12-30 18:11
  Elolvastam. Tetszett. Üdvözlettel: Baloghné Kis Ilona Válasz
  • Gabi 2017-01-8 22:40
   KÖSZÖNÖM!! :) Boldog új évet kívánok neked, Ilona! Válasz
 • Annie 2016-12-30 19:32
  5. - I also hear... Válasz
  • Gabi 2017-01-8 22:42
   Nagy elmék, ha találkoznak... :) Great minds think alike. :) Válasz
 • Edina 2017-01-4 18:22
  Kedves Gabi! Igazán megtisztelő, hogy ennyi mindent megosztasz magadról. Én kezdettől fogva a szívembe fogadtalak az emberi hozzáállásod miatt is és a tanulókártyák, és maga a módszered miatt is. És az magától értetődik, hogy az, hogy még nem tudok angolul, az nem a te hibád. Legszívesebben a barátnőd lennék az előbbieken túl még a 26. pontod alapján is. Rettentően felnézek rád egy csomó dolog miatt. (pl.: a 4.5.6.7.8.11.16.20.26.27.28.) Persze vannak olyan dolgok is amikben eléggé különbözünk, de milyen lenne már, ha mindenki tök egyforma lenne?! Imádom az emailjeidet, a történeteidet, a lelkesedésed, a részletekre kiterjedő odafigyelésed, a gondolkodásod, a közvetlenséged, a hihetetlenül pozitív személyiségedet. Számomra az egyik legkedvesebb és legirígylésreméltóbb tulajdonságod a "hurráoptimista" pozitív beállítottságod. Az ilyen embereket receptre kellene fölírni! :) Biztosan imádnám a társaságodat! Nagyon köszönöm, hogy vagy, és hogy ismerhetlek! Nagyon sok szeretettel: Edina Válasz
  • Gabi 2017-01-8 22:37
   Köszönöm szépen! Most azt képzeld el, hogy minden pontot gyorsan visszanéztem, amiket felsoroltál. :D :D Betegesen kíváncsi vagyok rátok, olvasókra, mint emberekre. :) Köszönöm, hogy itt vagy, és jól esik, amit írtál!! Válasz
 • Eva Cserjesi 2017-01-17 17:07
  Kedves Gabriella, napok ota probalok elkuldeni neked egy levelet, egy megrendeles elotti levelet, amelyben lenne 1-2 fontos kerdesem. Elkuldtem 2-szer, de nem kapok ra valaszt. Egyszeruen nem talalok egy elerhetoseget ami hozzad vezet, csak akkor ha megrendelek valamit. Nagyon sajnalom a dolgot, mert annyira akartam rendelni, de a valaszok nelkul nem tudom megtenni. Minden jot kivanok, tovabbi sok sikert, Eva Válasz

Oldalunk sütiket (cookie) használ. Az Uniós törvények értelmében kérünk, engedélyezd a sütik használatát! További információ

Az Uniós törvényeknek megfelelően felhívjuk figyelmedet arra, hogy weboldalunk sütiket (cookie) használ. Ezek veszélytelen fájlok, melyekre a felhasználóbarátabb böngészés miatt van szükség. A sütiket letilthatod böngésződ beállításaiban. Az "Engedélyezem" gombra való kattintással elfogadod a sütik használatát.

Bezárás