9 last-minute karácsonyi ajándék, amit te is szívesen fogadnál

2015. 12. 20. | Desszert | 0 hozzászólás

 

Idén valami egyedi, személyre szóló ajándékot szeretnél adni?

És már késő internetről megrendelni?

Sebaj! Ebben a cikkben összeszedtem neked pár izgalmas ajándékötletet a saját repertoáromból. Olyanokat, amelyek akár az utolsó pillanatban is elkészíthetők – ha van otthon nyomtatód.

Az első a legdrágább ajándék, a többi mind filléres dolog.

Amúgy: szerintem a legütősebb az utolsó. Az egy életre szól.

 

1. Ajándék kényeztetés

 

Egy utolsó pillanatban is megszervezhető, de kedves és értékes ajándék: beszéld meg a megajándékozott fodrászával, vagy a kozmetikusával, hogy a következő kezelését te fizeted! És hogy kézzelfogható ajándék legyen, készíts erre egy szép kupont! (A 4. ajándékötletnél aktív segítséget is kapsz ehhez, olvass tovább!)

Ünnepek után is elballaghatsz utána a fodrászhoz, vagy a kozmetikushoz, és kifizetheted személyesen – viszont akár 24-én délelőtt is elkészítheted az ajándék kézzelfogható részét. Anyukámnak ajándékoztam ilyet egyszer, nagyon örült neki! A kuponra kísérő-üzenetként azt írtam, hogy bár egyébként is gyönyörű, megérdemli, hogy annak is érezze magát. (Szerinted? Ki nem olvadna el ettől?)

TIPP: okosan kiszedheted belőle, hogy kihez jár! Egyszerűen kérd el tőle a nevét és a számát! Mondjuk arra hivatkozva, hogy fodrászt váltanál, vagy hogy egy barátnak kell.

 

2. Inspiráció-csomag

 

Kreatív, természetkedvelő, vagy spirituális érdeklődésű barátok imádni fogják ezt az ajándékot!

Egyszerű: szedj össze pár szép kavicsot innen-onnan, mosd le őket alaposan, és fess, vagy írj rájuk egy a megajándékozottnak szóló inspiráló idézetet, vagy inspiráló magyar vagy angol szavakat!

Ezeket felragaszthatod egy erős karton alapra, de ha nincs ilyen, akkor összecsomagolhatod őket egy tüll anyagba, vagy belerakhatod egy pici, színes anyaggal díszített tartóba – mondjuk pár apró kagylóval, vagy színes szárított virággal együtt, csak díszítésként. Ha egy idézetet írsz a kövekre szavanként, akkor a kirakása külön szórakozás lesz!

Nevess ki, de én idén azt tervezem, hogy ezt készítem el – csak épp fából. Láncfűrésszel vékony szeleteket készítek hozzá szimpla tűzifából. Tudom, a láncfűrész extrém gondolat, és valószínűleg nem mindenkinek van ilyenje az ágy alatt (nyugi, én is a garázsban tartom), ezért neked a köves verziót ajánlom inkább!

A festéshez akrilfesték vagy tempera jó, de az egyszerű alkoholos filc is tökéletesen működik! Ha nincs otthon, kérj a szomszédtól! És vigyél neki sütit cserébe! ;)

 

3. Gondolatlekvár

 

Ez azért lekvár, mert tipikusan befőttes üveget használnak hozzá. És gondolatokat tesznek bele.

Így készítsd: válogass olyan idézeteket, amelyek személyes üzenetet hordoznak a megajándékozottnak! Szóljon az egész róla, az ő életéről, az ő céljairól! 

Nagyon gusztusosan fog kinézni, ha pici papírdarabokra írod őket, majd feltekered őket, és színes szalagocskákkal, vagy zsinórokkal összekötöd. Ha van időd, a szélüket akár égetheted is! (A tűzoltók telefonszáma: 105. Just so you know.)

 

Gondolatlekvár ajándékba

 

Egy barátnak adtam ilyet egyszer. Sikert aratott, mert utána kaptam tőle egy fényképet, amin az idézetek kitekerve egy parafa táblára voltak feltűzve az íróasztalánál. 

TIPP: ezt megcsinálhatod fenyőtobozokkal is! Ezekre rá kell kötözni a kis, kinyomtatott idézeteket úgy, hogy átlyukasztod a papírt, és a lyukon átvezeted a madzagot! Ha van otthon egy kis kosár, amibe beleteheted, még szebb lesz! Egész évben a lakás dísze lehet, sőt, ahányszor vendégek érkeznek hozzá, élvezettel nézegetik majd! Igazi sztori-alapanyag.

 

4. Szívesség-kuponkönyv

 

Na, ehhez sem kell sok dolog. Készíts egy kis könyvecskét egyszerű, két helyen kilyukasztott, és a lyukakon át összekötözött lapokból! Olyasmi "kuponok" legyenek minden oldalán, amit a megajándékozott szeretne: például elmosogatok helyetted, ma te választasz filmet, közös társasjátékozás, vagy hétvégi kirándulás egy általad választott helyre.

Tudod, mi ebben a legszebb? Az, hogy kitalálod, mit szeretne, és azokat teszed bele! És ő akkor kapja meg az ajándékát, amikor épp szeretné. Amikor különösen jó napja volt, és megosztaná veled a jókedvét, vagy amikor épp mélyponton van, és támogatásra van szüksége. Csak odaadja neked a kupont, te elmosolyodsz, és eszetekbe jut a Karácsony. Tiszta haszon, hiszen te is boldogabban teszed majd a kis szívességeket így! Laci, a bátyám kapott egyszer egy ilyen kuponkönyvet, szerintem nagyon kedves ajándék!

TIPP: keress a Google-ban olyan képekre, hogy "Christmas card templates free" – és ezekre egyszerű képszerkesztőkkel (akár: Paint programmal, de legjobb a Canva), tudsz mindenféle szöveget varázsolni. Aztán már csak kinyomtatod, és voilá! Egyedi ajándékot készítettél!

 

5. Emlékdoboz

 

Ha a megajándékozott 2016-ban készül valami nagy utazásra, vagy valami fontos célja van erre az évre, akkor egy egyszerű cipős dobozból készíthetsz neki ehhez egy "emlékdobozt"!

A cél: örökítse meg az utat, legyen az egy új munkahely, egy fontos készség fejlesztése, vagy egy külföldi utazás. Ez azért szuper ajándék, mert ezzel azt is jelzed, hogy támogatod, és drukkolsz neki.

Így csináld: a dobozt scrapbook stílusban díszítsd fel, az utolsó tippben találsz hozzá ötleteket, olvass tovább! Mehet a dobozra egy odaillő idézet is, és egy személyes üzenet. Ne felejtsd le a dátumot! Egy-két évtized múlva, amikor visszanézitek, még jól fog jönni!

 

Scrapbook stílusú díszítés

 

6. Last-minute könyvajándék, ha már nem ér oda a futár Karácsonyig

 

Oké, kapaszkodj meg, ez meredek lesz: továbbadhatod egy kedvenc, szeretett könyvedet, ami szerinted egy barátnak is tetszene. Nem szentségtörés! Volt olyan időszak az életemben, amikor annyira nem volt pénzem, hogy csak erre az ötletre futotta, és nagyon jól sült el.  

TIPP: utána vadászd le az Antikvárium.hu oldalán! Én is így tettem, miután továbbadtam a legkedvencebb kedvenc történelmi regényemet. Fél évet vártam rá, de egyszer csak jött az e-mail, hogy megérkezett! Ma már ott a polcomon újra.

Ehhez már csak egy különleges csomagolás kell, amihez ötleteket itt találsz. ("book wrapping ideas" kifejezéssel kerestem a Google képkeresőjében – ennyi.)

 

Érdekel a TOP 25 cikk gyűjteménye az oldalról, egyben? AZONNALI INGYENES LETÖLTÉS ITT>>

 

7. Személyes poszter

 

Na, ennek évek múlva is mesélitek majd a sztoriját!

Készíts egy kedves üzenetet egy egyszerű Ikeás képkeretbe (vagy bármilyen otthon talált, "elfekvő" képkeretbe)! Extrém módon szívhez szóló ötlet például, ha felsorolod az megajándékozott pozitív tulajdonságait és erősségeit. Mondjuk különböző betűtípusokkal és színekkel, ide-oda elszórva az oldalon.

Pl. jószívű, lelkiismeretes, találékony, segítőkész. Átadáskor még el is magyarázhatod neki, hogy melyiket miért gondolod ezeket róla – alátámasztva megtörtént esetekkel. ("Emlékszel, amikor…?") Igazán emlékezetes élmény lesz átadni, és ráadásul egész évben önbecsülés-növelő ajándék!

Ugyanezt elkészítheted a 2015-ös kalandjaitokból, eseményekből – a Facebook profilja hatalmas segítség lesz hozzá! Egy-egy jellemző szó is elég! Átadáskor elmagyarázod, hogy melyik szó pontosan mire utal, és mindig a közös titkotok marad majd.

Persze lehet a keretben egy tartalmas idézet is (akár angolul), ami szerinted számára a legfontosabb lesz 2016-ban. (Ehhez is fűzhetsz magyarázatot átadáskor!) Ilyesmi:

 

Személyes poszter Karácsonyra

 

 

8. Saját gyártású teakeverék

 

Filléres ajándék. Tényleg. Ha tartasz otthon gyógyteákat, akkor boltba sem kell menni hozzá! Stílusosan egy olyan barátnak add, aki szereti az egészséges életmódot.

A saját magad által kreált teakeveréket beletöltöd egy celofánból, tüllből, vagy selyempapírból készített zacskóba. Stílusos, ha nyomtatsz hozzá egy kis használati utasítást, amit kilyukasztasz, majd felfűzöd a zsinórra, amivel összekötöd a zacskó száját.

TIPP: egy kipróbált keverék, én imádom: citromfű + levendula. Elnevezheted mondjuk úgy, hogy "Kriszti esti nyugtatóteája ", vagy "Éva szép álmai". Imádni fogja, hogy a saját neve szerepel rajta! Egy variáció erre: arctisztító-gyógyító gőzölő tea. Kamillavirág és levendula beletöltve egy dobozba, papírtasakba, vagy üvegbe, és hozzá egy kedves használati utasítás. Itt más teakeverékeket is találsz.

 

Tea ajándékba

 

De utoljára hagytam a legjobbat.

 

9. Különleges, karácsonyi szeretet-levél

 

Na, ez egy örök életre emlékezetes ajándék lesz!

Története is van: Apunak írtam egyszer egy ilyen levelet, amikor rossz passzban volt. Leírtam, mennyi mindent tett meg értünk, és milyen értékeket kaptunk tőle gyerekkorunkban, ami így, felnőttkorunkban sikerre ítél minket. Apró, közös emlékeket emlegettem fel benne, csupa mélyen személyes gondolattal. Rózsa, az unokatestvérem és barátom ötlete volt, azt hiszem, hogy egy Dale Carnegie tréningen csináltatták meg velük.

Szerintem elsőrangú ajándékötlet, és bár kell némi idő a megírásához, ez szintén olyan ajándék, amit akár 23-án este is elkészíthetsz! Kezdd a levelet valahogy úgy, hogy: "Szerettem volna Karácsonyra egy igazán személyes, és szívhez szóló ajándékot adni neked. Valami olyat, ami megmutatja, hogy mennyire értékellek, és ami akkor is kedves emlék lesz, amikor ezt a Karácsonyt már rég magunk mögött hagytuk. Hadd mondjam el neked, mi mindent szeretek benned!/..mennyi mindent tettél értem!" Új bekezdés, és innen TE jössz! Írd alá, tegyél oda dátumot, helyet, mint egy hivatalos levélnél, jó? Ez komolyabbá, ütősebbé teszi az egészet!

TIPP: Ragaszthatsz a levélpapírra kis szívecskéket, vagy bármi más emléket! Ötleteket keress hozzá így a Google képkeresőjében így: "scrapboook ideas"!

 

Na, találtál valamit a 9 ötlet közül, ami megfogott?

Gyerünk, ne fogd vissza magad, készítsd el!

Legyen idén egy gyönyörű, szeretetteljes Karácsonyod, tele békével és nyugalommal!

 

Tetszett? Hasznos volt? Nyomj egyet az Ajánlom és +1 gombokra, hogy tudjam!

 

Instant angol tanulókártyák

 

Tudtad, hogy okos, gyors haladást adó angol tanulókártya csomagokat is kaphatsz tőlem?

12 év tanuláskutatásának eredményeit kapod meg az angol tanulókártyáimmal – válaszd ki a neked épp megfelelőt a webshopban:

Okos angol tanulókártyák elfoglalt, rohanó felnőtteknek

 

 

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

0 hozzászólás

A mezők kitöltése kötelező.
Az e-mail címed nem fog látszódni.

Oldalunk sütiket (cookie) használ. Az Uniós törvények értelmében kérünk, engedélyezd a sütik használatát! További információ

Az Uniós törvényeknek megfelelően felhívjuk figyelmedet arra, hogy weboldalunk sütiket (cookie) használ. Ezek veszélytelen fájlok, melyekre a felhasználóbarátabb böngészés miatt van szükség. A sütiket letilthatod böngésződ beállításaiban. Az "Engedélyezem" gombra való kattintással elfogadod a sütik használatát.

Bezárás