Brigi BME nyelvvizsgán volt

2009. 04. 01. | Desszert | 66 hozzászólás

Átadom a szót Briginek, volt irodavezetőnknek. Érdemes elolvasni amit írt, mert nemcsak pontos élménybeszámoló, ha BME nyelvvizsga a cél, hanem motivál is a tanulásra! Íme:

Kedves Olvasók!

Az általános iskolától kezdve világ életemben németet tanultam, a gimiben, a fősulin egyaránt. Ez kisebb-nagyobb kihagyásokkal több mint tíz év. Az eredmény egy általános és egy szakmai középfokú nyelvvizsga. Nincs semmi bajom a némettel, talán csak az, hogy sajnos több mint egy éve nem használom, meg is kopott kicsit a tudásom:(( , de mindig szerettem volna angolt is tanulni. Ám erre iskolai keretek között sajnos nem nyílt lehetőségem (humán tagozatos gimnáziumba jártam, így a német mellett a másik nyelv a latin volt).

Aztán a főiskolán eldöntöttem, hogy márpedig én szeretnék tudni angolul. Lehet, hogy kissé későn kapcsoltam, de megérte! Nyelvet tanulni sosem késő!

Így tehát fakultatív módon, egy nyelviskolában szereztem meg az alapokat, amire később egy magántanár segítségével építettünk. Muszáj volt ezt a megoldást választanom, mert olyan dolgok jöttek közbe, mint szakmai gyakorlat, szakdolgozat, államvizsga…stb. és ezek bizony eredményeztek olykor némi kiesést.

Mindent egybevetve körülbelül két év után tanárnőm javaslatára tavaly novemberben mentem el BME középfokú írásbeli vizsgára Egerben. A vizsga lebonyolítása abszolút korrekt volt.

Habár a felügyelő időnként közölte velünk, hogy mennyi időnk van még hátra, higgyétek el, bizony kell az a három és fél óra! Én legalábbis maximálisan kihasználtam, mert szeretek alapos munkát kiadni a kezeim közül. A feladatokra nem árt alaposan felkészülni, ehhez ajánlom a BME Nyelvvizsgaközpont felkészítő könyvét, mely 7 teljes feladatsort tartalmaz (ára: 3000Ft, habár a tesztes rész még a régi benne, a vizsgán olyan van, mint ami a honlapjukról letölthető feladatsorban találtok). Plusz a mi honlapunkon is van már BME vizsgára felkészítő feladatsor.

A levélíráshoz nagyon jól jött a How to write a letter című, szintén nálunk letölthető, ingyenes kiadvány, mely nagyon hasznos kifejezéseket tartalmaz, jómagam is merítettem belőle párat. Emellett mini nyelvvizsga feladatsorokat is töltöttem ki, s habár olykor ezek nehezebbnek tűntek, mint a BME -s mintafeladatsor, ez igenis hasznos, mert a vizsgán könnyebben veszed a szövegértési feladatokat.

Amit még tudok ajánlani, az Gráf Zoltán Benedek Teleteszt című könyve. Igaz, nem mostani kiadás, de nagyon jól hasznosítható feladatok vannak benne, plusz a végén egy kis összefoglaló átveszi a tesztek során leggyakrabban felbukkanó „buktatókat”. Nekem segített.

Az írásbelim pedig elsőre sikerült, mégpedig 84%-os eredménnyel:)

 

Érdekel a TOP 25 cikk gyűjteménye az oldalról, egyben? AZONNALI INGYENES LETÖLTÉS ITT>>

 

A szóbeli vizsga már egy frissebb élmény, ez múlt szombaton zajlott itt, Budapesten, a Műszaki Egyetemen.

Az én személyes „mumusom” – mint gondolom sokunknak – , a magnóhallgatás. Pedig ha jól felkészülsz, nem kell tőle tartani! Melegen ajánlom az Auditív Adatbázis hanganyagait, az igaz-hamis típusú feladathoz főként! Nekem sokat segített, mert a vizsga előtti utolsó két hétben már nem volt lehetőségem a tanárnőmhöz járni.

A magnóhallgatás egy előadóban volt, a technikával nem volt semmi gond, normálisan lehetett hallani a szöveget. Ugyan volt számomra néhány dolog, ami nem jött ki egyértelműen a szövegből, de ez nem a magnó hibája volt, hanem az enyém…:(

Amire nagyon ügyeljetek, az átmásoláshoz nem sok az az egy perc, ami a második hallgatás után rendelkezésre áll! Amiben biztosak vagytok, azt inkább írjátok át már az első hallgatás után! Mihelyst ugyanis elhangzik a „This is the end of the test”, a felügyelők azonnal beszedik a feladatlapot, és erre még a vizsga elején figyelmeztetnek.

A szóbeli részre is röviden-tömören szintén annyit tudok mondani, hogy korrekt.

Nagy segítség a tételsor, mert így nagyjából tudod, mire számíthatsz. Továbbá ajánlom még az Instant Szóbeli Tanulókártyákat, a kidolgozott tételeim mellett az utolsó két hétben ezeket tanulgattam a trolin, a villamoson…Ám a hanganyagát se felejtsétek, a kiejtés miatt!

Jómagam elég izgulós típus vagyok. De beszélgettem néhány „sorstársammal” akik túl voltak már a szóbelin, és mind azt mondták, ne féljek, nem esznek meg, rendesek, segítőkészek. Egy lány például, aki előttem ment be, még stresszesebb volt mint én, de mikor kijött, mosolygott:) és úgy érezte, ez most talán meglesz!

Tényleg nem ettek meg:)

Folyamatosan tudtam beszélni, egy-egy jó kifejezésnél helyeslően bólogattak is.

A képekkel kapcsolatban: tényleg ne képleírásra készülj, hanem vonatkoztass el! Nekem például a közlekedés/tömegközlekedés volt a képsorom és olyat is beleszőttem, hogy Budapesten sokszor nehéz egy turistának tömegközlekedéssel eljutni valahová, mert ha érdeklődik, sok ember sajnos még mindig a mutogatásnál ragad le…Tehát közlekedés+nyelvtanulás fontossága… Nekem is ott jutott ez eszembe.:)

Ebből is látszik, hogy tényleg nem érdemes bemagolni monológokat, mert akkor azon stresszelsz, hogy „Úristen, nem jut eszembe az a mondat”, ahelyett, hogy szabadon hagynád gondolkodni magad.

A szituációnál pedig egy általam nemrégiben olvasott könyvről kellett beszélgetnem a vizsgáztatóval.

Nekem kapóra jött, hogy annak idején a tanárnőm adott egy könyvet az Oxford Libraries sorozatból, Jack London: The call of the Wild c. művét. Ez volt az első könyv, amit angolul olvastam és úgy láttam ez is jó pont volt (mármint hogy angolul olvastam).

Ezeket a könyveket is tudom ajánlani, könyvesboltokban beszerezhetők 1-6-os szintig azt hiszem. Nekem sikerélményt adott, hogy angolul megértettem Buck kutyus történetét (főleg, hogy amúgy is nagy állatbolond vagyok:))

Ha minden jól alakul, talán meglesz a vizsga…(legalábbis bizakodó vagyok:)) és akkor irány tovább, a felsőfok felé. Mert nem állok meg és javaslom, Ti se álljatok meg! Az angol egy tök jó nyelv, a világ nyelve. Ha tudsz angolul, akkor a világ is kitárul előtted!:)

Röviden ennyi. Remélem, ezzel tudok segíteni Mindenkinek, aki ezt a bejegyzést olvassa.

Én azt mondom: kalandra fel!:)

Orbán Brigi

Tetszett? Hasznos volt? Nyomj egyet az Ajánlom és +1 gombokra, hogy tudjam!

 

Instant angol tanulókártyák

 

Tudtad, hogy okos, gyors haladást adó angol tanulókártya csomagokat is kaphatsz tőlem?

12 év tanuláskutatásának eredményeit kapod meg az angol tanulókártyáimmal – válaszd ki a neked épp megfelelőt a webshopban:

Okos angol tanulókártyák elfoglalt, rohanó felnőtteknek

 

 

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

66 hozzászólás

A mezők kitöltése kötelező.
Az e-mail címed nem fog látszódni.

 • Mónika 2009-05-19 00:00
  Szia Brigi!

  Én is BME nyelvvizsgázó vagyok, sajnos az írásbeli része többszöri próbálkozás után még mindig nem sikerült. Tapasztalatom alapján a fordítást pontozták le nekem, ezért szeretném a segítségedet kérni, hogy arra mibõl készültél fel. Feladat Adatbázis elõfizetõ is vagyok, azzal is próbálkozom. :)

  Köszi:
  Móni Válasz
 • Brigi 2009-05-22 00:00
  Szia Mónika!

  A fordítás szerintem egy kétélû dolog, vagy nagyon jól, magyarosan fogalmazol, ám ez a szöveghûség rovására is mehet, vagy szöveghûen, pontosan fordítasz, ám visszaolvasva ”mégsem az igazi” Ez nem általánosság, ez az én személyes tapasztalatom. Szerintem meg kell találni az arany középutat. Javaslom, hogy középfoknál nehezebb szövegeket is fordíts, aztán ellenõriztesd le egy tanárral. Nem feltétlenül szükséges ”direkt csak fordításra” szánt szövegekkel dolgoznod, nagyon jó erre egy-egy hosszabb szövegértés szövege is, ami gyakran pl. egy újságcikk. A Feladat Adatbázisban is találsz ilyeneket, de a Gráf Zoltán-féle Teletesztben is van pár ilyen szöveg. Emellett én használtam a Kátay-Ötvös- féle szóbeli felkészítõ könyv felsõfokú kidolgozott témáit is ilyen célra. (globális felmelegedés, megújuló energiaforrások, stb.) Igaz, ez Origós vizsgára készít fel, de pár hasznos dolgot lehet belõle használni, függetlenül attól, milyen vizsgára készülsz. És ez igaz lehet más könyvekre is:)

  Remélem tudtam segíteni:)

  Brigi Válasz
 • Kriszta 2009-10-12 00:00
  Szia!

  Nekem az lenne a kérdésem, hogy a kidolgozott tételeidet nem tudnád nekem elküldeni?? Vagy tudnál olyan könyvet ajánlani amibe ki vannak dolgozva!

  Ellőre is köszi!

  Kriszta Válasz
 • Heni 2009-10-24 00:00
  Szia Brigi!

  El tudnád küldeni a szóbeli kidolgozott tételeidet, ha nem nagy kérés?

  Heni Válasz
 • Laci 2009-11-11 00:00
  Szia Brigi!

  El tudnád küldeni a szóbeli kidolgozott tételeidet BME Angol Középfok-ból, ha megvannak neked? Elõre is köszi szépen.

  üdv.: Laci Válasz
 • Zoli 2009-12-23 00:00
  Szia Brigi!

  El tudnád küldeni a szóbeli kidolgozott tételeidet, ha nem nagy kérés?

  Üdv: Zoli Válasz
 • Éva 2010-03-9 00:00
  Szia Brigi!

  Nekem is el tudnád küldeni a közép szóbeli tételeket?

  Elõre is köszönöm. Válasz
 • Adri 2010-07-9 00:00
  Szia Brigi!

  Nagyon hasznos információk olvashatók az oldalon, segít a felkészülésben.
  Én fõleg a szóbelitõl tartok egy kicsit, ezért meg szeretnélek kérni, hogy ha nem gond el tudnád küldeni az angol tételeket?
  Elõre is köszi.
  Válasz
 • Szandi 2011-02-2 00:00
  Szióka

  Én most készülök a BME nyelvvizsgára, és lenne egy nagy kérésem. El tudnád küldeni nekem a kidolgozott szóbeli tételeket? az nagy segítség lenne.

  elõre is köszönöm! :D Válasz
 • Orsi 2011-02-4 00:00
  Sziasztok!
  Én is BME nyelvvizsgára jelentkezek.
  El tudná küldeni nekem valaki a szóbeli tételeket kidolgozva?
  Meghálálom és nagyon köszönöm!

  heniorsy@hotmail.com Válasz
 • Zsolt 2011-03-2 00:00
  Üdv!
  Mához egy hónap múlva megyek szóbelizni BMEre, (elõtte 4 nappal írom az írásbelit).
  Nagyon szeretném ha valaki el tudná küldeni nekem a kidolgozott szóbeli témaköröket, mert ezekhez sosincs túl sok ötletem:/
  Elõre is köszönöm

  zsoltzetx@hotmail.com Válasz
 • Rami 2011-03-13 00:00
  Sziasztok énis BME-re készülök és issszonyatosan izgulok.Nagy segítség lenne ha valaki el tudná nekem küldeni a kidolgozott szóbeli tételeket.Akárki,Bárki légyszi. köszönöm Válasz
 • Rami 2011-03-13 00:00
  az email címem lemaradt bocsi.. : rami113@citromail.hu Válasz
 • Heni 2011-03-16 00:00
  Szia!
  Köszi a sok hasznos infót, írtó aranyos Tõled, hogy így megosztottad, szerintem Mindenkinek jól esik, még sem úgy megyünk oda, hogy semmit nem tudunk a környezetrõl, eseményekrõl...
  Viszont bajban vagyok. Máig a szakdolgozatomat írtam, ma kellett leadnom. És most kaptam észhez, hogy pénteken szóbeli. OMG! Ha szépen megkérlek elküldenéd a kidolgozott tételeket? Irtóra nagy örömet szereznél vele nekem. Elõre is köszönöm!
  Üdv: Heni Válasz
 • Ádám 2011-03-25 00:00
  Szia Brigi!

  El tudnád küldeni a szóbeli kidolgozott tételeidet? elõre is köszönöm!
  nagyon sok hasznos infót adtál köszi!

  Üdv: Ádám Válasz
 • Ádám 2011-03-25 00:00
  u.i.:kroos89@gmail.com Válasz
 • Eszter 2011-03-28 00:00
  Sziasztok!

  Most készülök én is BME angol szóbelire.
  Valaki elküldené a kidolgozott tételeket?
  Elõre is köszönöm:)

  e-mail:megyeszter@freemail.hu Válasz
 • Szilvi 2011-04-1 00:00
  Sziasztok!

  BME angol szóbelire készülök-ahogy látom nem vagyok ezzel egyedül.
  Nagy segítség lenne, ha tudna nekem vki kidolgozott tételeket küldeni.
  Elõre is nagyon köszönöm!

  e-mail: havia@freemail.hu Válasz
 • Ádám 2011-04-3 00:00
  Sziasztok! :)

  Én is a BME angol szóbeli nyelvvizsgára készülök. Pár tételt sikerült kidolgoznom de van pár amibe sikerült belegabalyodnom. Nagyon szépen megköszönném, ha valaki el tudná küldeni a kidolgozott tételeket.:) Nagy segítség lenne. :) Válasz
 • Ádám 2011-04-3 00:00
  e-mail címem: adam_varga99@freemail.hu :) Válasz
 • Fatu 2011-04-18 00:00
  Sziasztok!

  Én is a BME angol középfokúra készülök. Az írásbelim elsõre meglett, de a szóbelin már másodszor akadtam fenn. Nagy segítség lenne számomra is ha megkaphatnám a kidolgozott tételeket. Köszönöm!
  fatraibalint@vipmail.hu Válasz
 • Zsaneszka 2011-04-18 00:00
  Sziasztok, én is hálás lennék, ha valaki küldene bme-s középfokú szóbeli kidolgozott tételeket.... Nagy segitség lenne... Köszi

  zsanesz.ka@citromail.hu Válasz
 • Saiid 2011-04-27 00:00
  Nekem is sajnos a szóbelivel vannak problémáim. Sajnos nem igazán sikerült rá felkészülni:S Nagyon nagy segítség lenne a bme-s középfokú szóbeli kidolgozott tételek.
  Elõre is köszönöm:)

  g_isti@vipmail.hu Válasz
 • Ada 2011-04-27 00:00
  Szia Brigi! Köszi a hasznos infót, én is középfokú szóbeli BME nyelvvizsgára készülök, és jól jönne pár kidolgozott tétel :) Ha lehetõség nyílik rá, légyszi küld el az email címemre: adri333@citromail.hu
  Elõre is köszi sorstársaim nevében is :) Válasz
 • Baluka 2011-04-27 00:00
  Sziasztok!

  Én is készülök a BME-s középfokú angol nyelvvizsgára! Nagyon megköszönném, ha valaki elküldené a kidolgozott szóbeli tételeket! Sok sikert mindenkinek a vizsgához!
  kaldibalazs@gmail.com Válasz
 • daniel909 2011-05-11 00:00
  Hello! nekem is el tudná küldeni valaki a kidolgozott tételeket? köszi!

  greenday909@gmail.com Válasz
 • Búgó 2011-05-23 00:00
  Légyszi,ha valakinek megvannak a BME-s tételek legyen szíves elküldeni nekem is!Köszönöm :))
  e-mail címem:hejehujanadraguja@gmail.com Válasz
 • viktória 2011-05-31 00:00
  Szia ! Szeretnék én is segítséget kérni. A BME nyelvvizsgára készülök. Lenne valaki olyan jó, hogy elküldi a kidolgozott tételeket? Elõre is köszönöm, ha megteszed.

  vikibugi@freemail.hu Válasz
 • livia 2011-06-25 00:00
  hello!

  nekem is el tudnátok küldeni a kidolgozott BME tételeket!
  köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  livia.com@freemail.hu Válasz
 • Sziasztok! 2011-07-7 00:00
  Elküldené valaki nekem is a kidolgozott BME szóbeli témaköröket? Nagyon megköszönném!
  sametti@velvet.hu Válasz
 • Rajnai Emese 2011-07-14 00:00
  Nekem is sajnos a szóbelivel vannak problémáim. Sajnos nem igazán sikerült rá felkészülni:S Nagyon nagy segítség lenne a bme-s középfokú szóbeli kidolgozott tételek.
  Elõre is köszönöm !

  Köszönettel: Rajnai Emese

  mesearajnarol@freemail.hu Válasz
 • Marcsi 2011-08-20 00:00
  Sziasztok!

  Nekem iks elküldené valaki a kidolgozott tételeket? Elõre is köszi!
  marcsi88@gmail.com Válasz
 • Zóka Veronika 2011-08-21 00:00
  Sziasztok!

  Nekem is el tudná valaki küldeni a kidolgozott tételeket 1 hét múlva megyek szóbelizni, és sajnos nem volt idõm minden témakörre.

  Köszi
  zoka.veronika@gmail.com Válasz
 • Zsani 2011-10-18 00:00
  Sziasztok!

  Valaki nekem is eltudná küldeni a BME középfokú szóbeli tételeit kidolgozva? Elég sürgõs lenne.! Elõre is köszönöm.

  Üdv:! Válasz
 • Zsani 2011-10-18 00:00
  email lemaradt: :D

  zsani0409@freemail.hu Válasz
 • Mariann 2011-11-3 00:00
  Csatlakoznék az elõttem szólókhoz, nekem is el tudná valaki küldeni a kidolgozott szóbeli témákat? Hálás köszönet. Válasz
 • Mariann 2011-11-3 00:00
  email lemaradt:
  gvendolin26@freemail.hu Válasz
 • Greta F. 2011-12-19 00:10
  Sziasztok! Nekem is el tudná valaki küldeni a kidolgozott tételeket nem sokára én is szeretném megpróbálni a vizsgát. Köszönöm előre is! e-mail címem: greta30@freemail.hu Válasz
 • Tünde 2012-01-10 20:58
  Sziasztok! Nagyon örülnék, ha elküldené a kidolgozott középfokú szóbeli tételeket. Pár nap múlva megyek, és nincs meg még minden. Előre is köszönöm! zanshin@indamail.hu Válasz
 • Eszti 2012-03-15 19:14
  Szia! Nagyon hálás lennék, ha nekem is elküldenéd a kidolgott tételeket. Előre is köszönöm! sz.eszti95@gmail.com Válasz
 • Reni 2012-07-11 10:56
  Sziaa! :-) légyszíves küld el nekem is a kidolgozott tételeket!! Nagy sagítség lenne, mert egyedül készülök a vizsgámra!! :)) Nagyon hálás lennék!! :)) köszönöm! rencsacsa6@hotmail.com Válasz
 • Barbi 2012-09-9 01:09
  Szia! Már biztosan nagyon unod, de én is a szóbeli tételeket szeretném elkérni! :D Persze, csak ha nem gond!? Előre is nagyon köszönöm! Barbi: pbarbiy@gmail.com Válasz
 • Kori 2012-09-16 15:43
  Szia! Ahogy láttam, előttem már sokan kértek Téged arra, hogy a kidolgozott szóbeli tételeidet küldd el nekik. Én is ugyanerre szeretnélek kérni. Nagy segítség lenne, ha elküldenéd őket Nekem is. Előre is köszönöm!!! :) A címem: legeny.kory@gmail.com Üdv, Kori Válasz
 • Réka 2012-12-3 18:27
  Szia! Én most készülök erre a nyelvvizsgára, az angol a keresztem...már évek óta küzdök vele. Nagyon hasznosnak találtam amiket leírtál. Kicsit kiegészítetted a nyelvvizsgáról az elképzeléseimet. Ahogy a többieknek, így nekem is nagyon nagy segítség lenne, ha elküldenéd a kidolgozott tételeidet. Előre is köszönöm. üdv, Réka golyavilag@gmail.com   Válasz
 • Dottie 2012-12-23 22:07
  Szia!! Én is most készülök a nyelvvizsgára és nagy segitség lenne, ha elküldenéd nekem is a kidolgozott tételeket. :)  Előre is köszönöm,  Dóri. !  dottiedoonagy@gmail.com Válasz
 • SSzilvi 2013-01-27 20:02
  Sziasztok! Én is BME nyelvvizsgára készülök, ezért az lenne a kérésem, hogy Valaki legyen olyan szíves és nekem is küldje már át a kidolgozott BME angol középfokú tételeket! Előre is nagyon-nagyon köszönöm!!! E-mail: seszil@freemail.hu Válasz
 • Gergő 2013-02-24 13:48
  Sziasztok! Én is készülök a BME-s középfokú angol nyelvvizsgára! Nagyon megköszönném, ha valaki elküldené a kidolgozott szóbeli tételeket! Sok sikert mindenkinek a vizsgához! E-mail: sgeger@gmail.com Válasz
 • Kristóf 2013-02-26 18:11
  Én kihagynám a körmondatokat. Nekem szükségem lenne a tételekre,  megköszönném ha elküldenéd vagy feltennéd file megosztóra. mate.kry@gmail.com Válasz
 • Betti 2013-02-28 13:26
  Sziasztok! Nekem is szükségem lenne a kidolgozott szóbeli tételekre.Ha valaki lenne olyan rendes hogy elküldi nekem azzal nagyon sokat segítene. Előre köszönöm és sok sikert mindenkinek! E-mail: bereczbetti84@gmail.com Válasz
 • Bettina 2013-04-3 13:54
  Sziasztok! Én is BME nyelvvizsgára készülök és szükségem lenne a kidolgozott szóbeli tételekre, ha valaki el tudná nekem küldeni azt nagyon megköszönném. :) Előre is köszi a segítségeteket! E-mail: m.bettina88@freemail.hu Válasz
 • Ádám 2013-10-5 21:17
  Sziasztok!   Nekem is nagy segitség lenne, ha valaki eltudná küldeni a kidolgozott tételeit az email cimemre: szalaiadam91@gmail.com Előre is köszönöm! Válasz
 • Timi 2013-10-31 11:54
  sziiasztok.!! :-) én is most készülök szóbelire, és iszonyatosan nagy szükségem lenne a kidolgozott tételekre. valaki, legyenszíves szánjon meg vele, nagyon megköszönném.!! timcho@citromail.hu Válasz
 • Mirkó Anita 2014-01-12 19:08
  Sziasztok, én is szeretném elkérni a kidolgozott témaköröket. mirko.anita@gmail.com Köszi Válasz
 • Vass Éva 2014-04-30 11:50
  Sziasztok! Látom nem én leszek az első aki a kidolgozott BME szóbeli tételeket kéri :D Két hét múlva szóbelizek és nagy segítség lenne. Előre is köszönöm! V. Éva evaci@citromail.hu Válasz
 • Flóra 2014-05-15 10:34
  Üdvözletem! Nagyon hasznos információk olvashatók az oldalon, sokat segít a felkészülésben. A szóbelitõl tartok egy kicsit, ezért meg szeretném kérni az angol tételeket, martaflora@freemail.hu előre is köszönöm, FLóra Válasz
 • Brigi 2014-06-24 19:07
  Szia! Nekem is nagy segítség lenne egy kidolgozott tételsor, én egy másik fajta nyelvvizsgán voltam eddig, az írásbeli elsőre sikerült, de a szóbelivel még mindig küzdök, főként a listening miatt, de a szóbeli rész sem lett a legjobb, arra gondoltam megpróbálom a BME-t, viszont nekem is az a bajom, hogy sokszor nincs ötletem egy-egy tételhez. Ha csatlakozom a többiekhez és nagyon szépen kérem, akkor én is kaphatnék kidolgozott tételeket? Köszöszön szépen előre is (kecskesbrigitta88@gmail.com) Brigi Válasz
 • Kinga 2014-07-9 20:57
  Szia! Én is azt szeretném kérdezni, hogy el tudnád-e küldeni a kidolgozott tételeket, mert hamarosan nyelvizsgázni fogok,nagyon szorít az idő, és nagyon nagy segítség lenne! Előre is köszönöm szépen! Az e-mail címem: kingimingi30@gmail.com Válasz
 • Ági 2014-10-20 15:27
  Szia! Csatlakoznék az előttem szólókhoz, nekem német középfokú nyelvvizsgám lesz nemsoká, nagyon örülnék az ide vonatkozó kidolgozott szóbeli tételeknek! Az e-mail címem: fusziagi@gmail.com Előre is köszi!     Válasz
 • Renáta 2014-11-12 20:48
  Szia Brigi! :) Nekem is át tudnád küldeni a középfokú BME szóbeli tételeidet?Előre is köszönöm szépen! Válasz
  • Mariann 2015-02-8 18:21
   Szia Brigi! Át tudnád küldeni a kidolgozott szóbeli tételeket nekem is? Nagyon közeledik a vizsga időm és nagy szükségem lenne rá, sokat segítene a felkészülésben. Nagyon köszönöm a segítségedet. Válasz
  • Renáta 2014-11-12 20:55
   Az e-mail címem: pancsi12@citromail.hu Válasz
 • Laci 2014-12-31 15:15
  Sziasztok. Valaki nekem is átküldené a BME kidolgozott tételek? Nagyon fontos lenne, sok a lemaradásom, munka miatt. e-mail: laszlooo.toth@gmail.com Hatalmas segítség lenne!!!! Válasz
 • Lia 2015-10-10 19:03
  Szia Brigi! Én is el szeretném kérni a szóbeli tételeket, ha lehet, végzős gimis vagyok, és az én hibámból meglehetősen későn kezdtem bele a tételkidolgozásba. Előre is hálásan köszönöm! Üdv: Lia Válasz
 • Tokos Nikolett 2015-10-12 18:34
  Sziasztok! Angol középfokú, általános nyelvű nyelvvizsgára készülök. Valaki eltudná nekem küldeni a szóbeli tételeket kidolgozva? Nagyon nagyon hálás lennék! Köszönöm! tniki94@freemail.hu Válasz
 • Magdi 2016-01-16 18:25
  Szia Brigi! :) Nekem is át tudnád küldeni a középfokú BME szóbeli tételeidet?Előre is köszönöm szépen! Válasz
 • Gyula 2016-02-22 20:14
  Valaki legyen szíves nekem is küldje el a kidolgozott tételeket! Nagyon megköszönném! Válasz

Oldalunk sütiket (cookie) használ. Az Uniós törvények értelmében kérünk, engedélyezd a sütik használatát! További információ

Az Uniós törvényeknek megfelelően felhívjuk figyelmedet arra, hogy weboldalunk sütiket (cookie) használ. Ezek veszélytelen fájlok, melyekre a felhasználóbarátabb böngészés miatt van szükség. A sütiket letilthatod böngésződ beállításaiban. Az "Engedélyezem" gombra való kattintással elfogadod a sütik használatát.

Bezárás