Vélemények a Nulladik Angolóra online nyelvtanulási tanfolyamról

Mit mondanak azok, akik elvégezték a tanfolyamot?

Fuss át négy sztorit azoktól, akiket meginterjúvoltunk a tanfolyam után! 

 

1. "Igazi pálfordulás az életemben, hogy angolul beszélgetek"

“10 évig utazgattam nyaralni külföldre, a hobbim a búvárkodás és amikor a helyi vezetők beszélnek az emberhez angolul különböző tájszólásban… Itt volt először az, hogy belebotlottam, hogy jó lenne érteni azt, amit mondanak és nem mindig pislogni valakire, hogy “fordítsál már!”

Én nem tanultam a suliban angolul. A nyelviskolákat hamar feladtam, mert nem voltak húzóerők. Itthon magántanárokhoz jártam. Tavaly lehetőség nyílt arra, hogy tudnék olyan helyre menni dolgozni, ahol kéne az angol nyelv. 

Elkezdtem olvasgatni Gabi hírleveleit, amik számomra hihetetlen lökéseket adnak, és szeptemberben nekivágtam egy borturizmussal foglalkozó munkának. Egy év után eljutottam, hogy egy pár dolgot be tudok mutatni 3-4 mondatban és megértem, amit kérdeznek és válaszolok is, de kicsit több kell. Kötetlenebbül szeretnék beszélni, mert a borbemutatáson kívül be kell mutatni a céget, a családot, akik ezzel foglalkoznak. A többiek nagyon szépen beszélnek, bájosan, cseverésznek velük, én még elég döcögősen beszélek.  Azóta járok magántanárhoz és azt mondta nagyon sokat fejlődtem.

Amikor tavaly belevetettem magam, hogy most nyelvet fogok tanulni, meglepődtem, hogy mennyi anyag van fönt, és mennyi lehetőség. Egy hónapom csak a lehetőségek vizsgálataival ment el! Ekkor botlottam bele a Nulladik Angolórába, de már nem tudom hogyan jutottam el hozzá.

Nekem nagyon jót tett a Nulladik Angolóra! Módszereket tapasztalhattam meg, és rájöttem, hogy ha innen nem megy, akkor onnan majd megy. Ha vizuális típus vagy, ha nem az vagy, akkor fogd meg a másik oldalról. Így indulj neki, ezekre a helyekre tudsz elmenni, itt a könnyebb dolgok vannak, ott vannak nehezebbek is. A barátaimnak azt javasolnám, akik ugyanezekkel a problémákkal küzdenek, hogy csinálják végig! Csinálják végig az összes feladatot! Nagyon fontos volt Gabi rávilágítása, hogy nem szavakat tanulunk és az apró panelek mennyivel jobbak. A napi foglalkozás, kipróbáltam, rengeteget jelent! Tetszik az angol, és már van, amikor élvezem a tanulását. Tetszenek a szókapcsolatai, és hogy mennyire más logikája van, mint a magyarnak.

Azóta voltam nyaralni is, és van egy máltai kocsmáros, aki nagyon szépen beszél angolul, vele már többet beszéltem is. Megerősítést kaptam ezzel, hogy meg lehet engem érteni, és én is meg tudok érteni másokat. Jó volt úgy beszélgetni, hogy most már nem csak annyit mondtunk, hogy szép napot-szép napot, hanem mást is. A kedvenc éttermemben is a tulajjal 2,5 mondatnál többet tudtam beszélgetni, ami nekem óriási áttörés. Igazi pálfordulás az életemben, hogy angolul beszélgetek. Bátrabban válaszolok a turistáknak, bátrabban kémkedek.

Jó, hogy a tanfolyam azután is elérhető, hogy végigcsináltam. Ha valamit nem tudok, akkor fellapozom a Nulladik Angolórának a megfelelő részét. Erről mit mondott a Gabi, mit keressek, hogyan foglalkozzak az adott szituációval. (Bugyi Rozália)

 

Ha szeretnél te angolul beszélgetni, jelentkezz itt a tanfolyamra!

 

2. "Tényleg nagyon élvezetes így tanulni!"

“Írországban élek a családommal. 10 éve vagyunk itt, de én otthon nem igazán tanultam angolul. Egy évig jártam egy tanárhoz, akivel a Headway elementary könyvön mentünk végig. Utána rá 1,5-2 évre jöttünk ki, akkor nem igazán tudtam angolul. Jártam egyszer 5 hétig egy intenzív nyelvtanfolyamra itt, Írországban. Az alatt az 5 hét alatt rengeteget tanultam, csak aztán az volt a baj, hogy ugyanígy ültem itthon, és nagyon nem használtam, amit tanultam, mert nem volt kivel. 

Sokszor gondoltam rá, hogy kéne egyedül itthon tanulni, de nem tudtam, hogy hogy álljak hozzá. Én is tanító vagyok, tudom, hogy minden tantárgynak van módszertana, ami megmondja, hogyan kell tanulni az adott tantárgyat. Van egy angoltanár ismerősöm, akit megkérdeztem, hogy mit ajánl, de úgy istenigazából nem tudott mit mondani csak azt, hogy nézzek angol filmeket.

Aztán rábukkantam Gabira, utánanéztem, és hallgattam, amiket mondott, és úgy éreztem, hogy amit mond, az valóban használható. Aztán kaptam egy levelet Nulladik Angolóráról, és úgy éreztem, hogy nekem ezt feltétlenül el kell végeznem. Alig vártam, hogy elinduljon. Elsőre nem sikerült elvégezni, mert nem voltak olyanok a körülmények, de most júliusban kezdtem megint, és nagyon sokat tanultam belőle! Most megkaptam az a módszertant, amit hiányoltam.

Nagyon jók voltak a motivációs tanácsok, és a Nulladik Angolórában ajánlott alkalmazások. Ezek segítenek abban, hogy másnap is leüljek angolozni. Direkt úgy tervezem, hogy ne legyen sok, csak amit meg lehet csinálni fél óra alatt. Aztán úgy belelendülök, hogy alig bírom itt hagyni az íróasztalt! Tényleg nagyon élvezetes így tanulni.

Most kaptam egy olyan módszert, olyan receptet, hogy hogyan álljak neki. Amikor először próbáltam angolul beszélni, akkor annyira furcsa volt. Hiába volt meg a fejemben, hogy mit akarok mondani, mintha a szám nem engedelmeskedne. Az álomcélom, hogy megtanulok angolul, és szeretnék majd egy kávézót nyitni. Most elkezdtem járni angoltanfolyamra is, próbálok ott úgy tanulni, ahogy a Nulladik Angolórán tanultam. Nagyon hatékony módszernek tartom.

Tetszett a Nulladik Angolórában, hogy rituálét kell csinálni az angoltanulásból. Nagyon értékes volt a kiejtéstanfolyam, amit ajánlottatok. Különösen tetszett a KFJ módszer, a hallás utáni szövegértéssel kapcsolatos lecke, és tetszett, hogy Gabi szépen fokozatosan felvázolt egy programot, hogy az ember tényleg úgy érezze, hogy sikerélménye van.” (Mericska Szilvia)

 

Ha kell egy tuti recept az angolhoz, jelentkezz a Nulladik Angolórára!

 

3. "Szerintem a legjobb a társaság volt"

“Szakmai okból kell nekem az angol, informatikus vagyok. Nagyon régóta foglalkozom vele, valamiért tetszik, csak ritkán állok neki. Mindig bennem volt az, hogy kellene egy kicsit jobban és többet tudni, tovább tanulni. Így jutottam el az AngolNyelvTanitas.hu-ig, és valahogy belebotlottam a Nulladik Angolóra online nyelvtanulási tanfolyamba.
Előtte magántanárnál sosem tanultam az angolt. Volt egy-két tanfolyam, amibe belenéztem, de igazán egyik sem tetszett. Inkább saját magam foglalkoztam az angollal. Nem volt igazán nyelvtanulási problémám, nem ezért jelentkeztem a Nulladik Angolórára. Annyi esetleg, hogy a tanfolyam előtt is próbáltam rendszerességet belevinni a nyelvtanulásba, de nem mindig sikerült. 

A Nulladik Angolóra keretet ad, és módszertant, hogy hogyan foglalkozzál az angollal. Szerintem a legtöbbünk csinál valamit, de csak úgy bele a nagyvilágba, és nem is gondolja végig azt, hogy hogyan is lesz normális eredménye a tanulásnak. 

Regisztráltam a beszélgetős oldalra, amit ajánlottatok, és alig hogy megcsináltam a regisztrációt, rám írt Robin. Robin fogorvoshoz jár Magyarországra Angliából, szoktam vele találkozni, meg is látogattuk már egymást. Vele könnyen beszélgetek, mindenféle ökörséget beleviszünk az elejétől kezdve. Heti rendszerességgel beszélgetünk, de ha valami adódik hétközben, akkor azt is megbeszéljük.

Szerintem az online tanfolyamban a legjobb a társaság volt. Nem vagyok túlságosan aktív ilyenben, megpróbáltam az első pár leckéhez hozzászólni, de általában visszafogtam magamat. Meg is bántam, így légy szíves, tegyetek aktív státuszba a következőnél, és akkor megpróbálok aktívabb lenni.” (Weidinger László, VIP résztvevő)

Ha jól jönne pár tanulótárs, gyere a Nulladik Angolórára!

 

4. "Nem csak álom marad, hogy jól megtanuljak angolul"

„40 éves elmúltam, van egy alapfokú nyelvvizsgám, ami kellett a diplomámhoz. Nagyon nehezen ment, vért izzadtam érte. Diszlexiás vagyok, és ez rá is nyomta gyerekkoromban a nyelvtanulásra a bélyeget. 15 évem van benne, hogy tudjak normálisan írni, és így is követek el durva helyesírási hibákat, és észre sem veszem.

Elkezdtem tanulni, de mindig ott volt az az érzés, hogy nekem ezt már tudnom kéne, hiszen huszonyolcadszor nézem át a lapokat, de még mindig nem tudom. És nem haladok előre. 

Nekem abban segített a tanfolyam, hogy saját technikákat tudjak kifejleszteni. Rengeteg módszert kipróbáltam, nem mondom, hogy egyik sem használt, de ezeket össze kell tudni hangolni. A Nulladik Angolóra tanfolyam szerintem azért jó, mert sok módszert mutat meg, amiből te tudod kiválasztani, és alakítani a tanulási stratégiádat. És ezt nem tanítják meg az iskolában!

Egy évvel ezelőtt kiköltöztünk Angliába, és az angolom nagyon visszavesz abból, hogy milyen munkát tudok elvállalni. Hotelt takarítok, és hasonlókat. Az álomcélom irodában dolgozni, és visszamenni a bankszektorba. Informatikai banki rendszerekkel foglalkoztam, és ezzel szeretnék Angliában is foglalkozni.

A tanfolyam hatására elkezdtem könnyített regényeket olvasni, hanganyaggal. Összeraktam a Gabi technikáiból, hogy hogyan dolgozzam fel. És most nem az volt, hogy elkezdtem egy fejezetet, és még csak három oldalt olvastam el, hanem elkezdtem a könyvet, és már a tízedik fejezetnél vagyok, aztán a tizenkettediknél! Úgy érzed, hogy haladsz, és észrevétlenül javul a kiejtésed ezzel a módszerrel. Nagyon pozitívan hat az emberre, hogy olyat olvas, amit élvez, és ez is tanulásnak számít! Mindenkinek javaslom a tanfolyamot, nem csak annak, aki nyelvet tanul, hanem tanulási módszertant akar.

Nekem tetszik, hogy a Nulladik Angolórát akkor csinálom, amikor van kedvem és időm, külföldről, tehát nem vagyok sem helyhez, sem időhöz kötve. Gyerekek mellett nagyon fontos, hogy rugalmas legyek. Tetszik, hogy fejezetek vannak, nem az van, hogy megkapod az egészet egyszerre és bóklásszál. A tanfolyam segített magamban átértékelni a nyelvtanulást. Most már úgy érzem, hogy nem csak álom marad, hogy jól megtanuljak angolul, hanem tényleg jól meg fogok tanulni angolul.”  (Baksa Anita)

 

Gyere a Nulladik Angolórára, és váljon végre valósággá az angol!

 

 

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!