Sikersztorik angol nyelvtanulóktól

sikersztorik

Hallgasd meg nyelvtanuló társaid sztorijait, és tanulj a hibáikból és a sikereikből.

Neked írták őket!

 

Család, gyerek mellett nehéz az angoltanulás

De van olyan eset, amikor ez kifejezetten a segítségedre van, mint Szilvi esetében.

“Szerettem volna tudni angolul. De nem volt semmi komoly célom vele, pusztán az, hogy tetszett a nyelv. Nagy vehemenciával bele is vetettem magam, és tanulgattam is önállóan egészen egy-két hónapig. Csak hát… közbeszólt az élet. Mivel nem volt konkrét (akár időben is sürgető) célom, ezért hamar más dolgok lettek fontosabbak. Tologattam magam előtt a tanulnivalót, majd egy idő után már lelki ismeret furdalásom sem volt, és a könyvek a fiók legmélyére kerültek….”

Tovább a sztorihoz >>

 

50 felett is van élet, sőt, angoltanulás is I.

Éva útja a középfokhoz (és tovább), felnőtt fejjel.

“Hát, nem volt egyszerű. Tulajdonképpen csodálkoztam is magamon. Megőrültem, hogy újra ilyenbe vágok bele jóval 50 felett??? Amikor már a német nyelvvizsga után -amit sokkal korábban, 30 körül csináltam meg- azt mondtam, hogy nem, soha többet! Család, munka mellett nyelvtanulás? Inkább még egy diploma. Az kevesebb energiába kerül.”

Tovább a sztorihoz >>

 

50 felett is van élet, sőt, angoltanulás is II.

Ági segítségei az angol nyelvű könyvek voltak. A sztori különösen érdekes abból a szempontból, hogy hogyan és hogyan NE olvass könyvet. Ági a saját bőrén tapasztalta ki ezt.

“Az életkorom miatt (jóval 50 fölött) én valaha gyerekkoromban nem tanultam angolul. Az átlagnál még így is szerencsésebb voltam, az egyetemen volt pár félév angolom – de ez csak a nyelvtani szabályok átfutására, szakszöveg értelmezésére korlátózódott. Ennek ellenére, mikor 2 és fél éve nyáron megszűnt a cég, ami éjjel-nappal minden időmet lefoglalta, elhatároztam, hogy a hirtelen jött több szabadidőt okosan kihasználom, és angolul fogok tanulni.”

Tovább a sztorihoz >>

 

 

 

Mi van, ha nem sikerül a nyelvvizsgád?

Hogy állsz fel a kudarcélményből? Mert van, hogy nem szabad adni a nyelvvizsga eredményére, ahogy Szilvia esete is mutatja.

“Azt hiszem én elrettentő példának lehetek jó a többi LELKES angoltanuló számára. Én is voltam lelkes. Tanfolyamra iratkoztam, tanultam a szabadidőmben, álmomban is angolul beszélgettem.

Aztán elmentem nyelvvizsgázni (középfokú C). Egyetlen egy részfeladat nem sikerült (50 helyett 46% – magnó utáni szövegértés) a többi 90% környékén mozgott. Ez miatt elbukott az egész. A lelkesedésem mélyrepülésben indult lefelé.

Tovább a sztorihoz >>

 

Néha nehéz bátornak lenni, de mindenképp megéri

Néha nehéz bátornak lenni, és vállalni a bizonytalannak tűnő külföldi tartózkodást, messze a családtól és a barátoktól. Pláne, ha az embernek nincs rá pénze. De mindenképp lehetséges és megéri, ahogy Ibolya esete mutatja.

Mindenkinek küldeném e rövid beszámolót, aki még motiválatlanul “tanulgat”. Kell hogy legyen motivációd! Mindenkit arra biztatok, ne adja fel könnyen az álmait! Az “akarom” és a “muszáj” NAGY ÚR a tanulásban. E kettő volt mozgatóerőm abban hogy 52 évesen elkezdjek angolul tanulni.”

Tovább a sztorihoz >>

 

Elképesztően utáltam az angolórákat

Norbi történetében azt figyeld, hogy mi az a rosszul értelmezett lojalitás egy olyan angoltanárhoz, akitől nem kapsz semmit, és hogyan győzz e felett.

Megtanulhatod azt is, mire jók a memoriterek, és hogy milyen “mellékhatásai” vannak annak, hogy angolul tanulsz. Norbira személy szerint mi is nagyon büszkék vagyunk. Múltkor ugyanis egy nyelvvizsgaközpont vezetője, aki rendszeresen figyeli a fórumunkat, megkérdezte, hogy a Norbi nevű rendszeres hozzászóló vajon angoltanár-e. Nehezen hitte, hogy nem, olyan okosan segített másoknak.

Tovább a sztorihoz! >>

 

“…sokkal könnyebb volt úgy tanulni, hogy tudtam, mit akarok!”

Dóri egy nagyon fontos technikáról ír: a vizualizációról, és a célok kitűzéséről. Ez a két eszköz mindig beválik. Fogadd meg a tanácsát! És érdemes megfigyelned azt is, milyen technikákkal tanult ő nyelvet.

“Egyetemistaként másodévesen kezdtem bele a nyelvtanulásba (előtte csak más nyelvekre volt lehetőségem, ez pedig egy teljesen új nyelv volt), egy évig az egyetemen általános szókincset tanultam egy kiváló tanárnál, aki már a legelső órától kezdve mindenkit beszéltetett a 30 fős csoportunkban….”

Tovább a sztorihoz >>

 

sorozatnézés

Hogyan szerezz felsőfokú angol nyelvvizsgát sorozatnézéssel?

Olvasd el Ade történetét! A tippeket, amelyeket Neked is érdemes megfogadnod, kiemeltem belőle!

“A magyar oktatási rendszer technikáját sosem értettem, az angol/német nyelvórákat szívből gyűlöltem. A megszokott tanulási csapdák, a nyelvtudásom iskolai keretek között nem fejlődött. Aztán 2001-ben adta egyszer a magyar TV a Smallville sorozat első részét….”

Tovább a sztorihoz >>

 

 

 

Kovács Eszter, 8 sikeres nyelvvizsgabizonyítvány tulajdonosa8 nyelvvizsga, miután a tanárod azt mondta sosem lesz nyelvvizsgád?

“…a gimnáziumban az angoltanárom – aki egyben az osztályfőnököm is volt – az egész osztály előtt elmondta, hogy nekem nincs nyelvérzékem, és soha nem lesz nyelvvizsgám. Elég rosszul érintett. Az egyetemi felvételihez is szükségem lett volna a nyelvvizsgára, úgyhogy ezek nem épp bátorító szavak voltak…”

Tovább a sztorihoz >>

 

Várom a te sikersztoridat is!

Számodra mi hozta meg az áttörést?

Küldd be most, és ha közzétesszük, választhatsz magadnak egy Instant angol tanulókártya csomagot!

 

Kérlek, nyomd meg a “Tetszik” gombot, és SEGÍTS terjeszteni ezeket a sikersztorikat!

És ha szerinted a Google-nak is illene tudnia rólunk, kérlek, nyomj egyet a +1 gombra is!

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!